S-a înregistrat un număr record de accidente pe pârtiile din Poiana Brașov. „Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat în stare excelentă”

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 nov 2023, 01:50

„Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat în stare excelentă”

Sursa: Facebook Salvamont Poiana Brasov

Sâmbătă, 11 februarie 2023, Salvamont Poiana Brașov a înregistrat un număr record de intervenții pe pârtiile din stațiune.

Salvamontiștii au fost chemați în 23 de cazuri, în care 24 de persoane au avut nevoie de ajutor din partea acestora.

Citește și: Turiștii cazați la pensiunea de pe Transfăgărășan au sunat la 112 după ce a doua avalanșă a lovit unitatea de cazare. Aceștia s-au speriat când au văzut mașinile una peste alta

Număr record de accidente la Poiana Brașov

Salvamont Poiana Brașov a înregistrat sâmbătă, 11 februarie, un număr record de intervenții. Aceștia au intervenit în 23 de cazuri, în care 24 de persoane au avut nevoie de ajutor deoarece s-au accidentat sau au rămas blocate în partea superioară a Masivului Postăvarul. Dintre cele 23 de cazuri, 10 dintre acestea echipajelor SAJ/SMURD, pentru a fi transportat la unități medicale pentru a fi examinați în continuare.

„Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat în stare excelentă şi condiţiile meteo au fost cu vizibilitate bună, am înregistrat un număr foarte mare de persoane care au necesitat ajutor medical pe pârtie”, a transmis Salvamont Poiana Braşov pe pagina de Facebook.

Tot pe pagina lor de Facebook s-a anunțat că „cel mai mare număr de accidente înregistrat într-o singură zi din ultimii ani”.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Prognoză meteo ANM duminică, 12 februarie 2023. Temperaturile vor crește, ajungând la valori normale pentru această perioadă

Care sunt sfaturile oferite de autorități

Salvamont Poiana Brașov a anunțat că le este recomandat schiorilor/snowboard-erilor să meargă cu viteză rezonabilă și să o adapteze permanent condițiilor de trafic, indiferent de cât de bună este pârtia.

,,Chiar dacă în ultima vreme a nins, pârtiile rămân în continuare acoperite, preponderent, cu zăpadă artificială, care permite dezvoltarea unor viteze mari, dar care și tocește repede canturile, făcând schiurile greu de controlat.

În aceste condiții, pentru un control optim, servisați schiurile/snowboard-urile și ascuțiți periodic canturile.

Citește și: Cine este femeia care a dispărut în mod misterios după ce a ieșit să-și plimbe câinele. Patrupedul și telefonul i-au fost găsite pe o bancă

Sursa: Facebook Salvamont Poiana Brasov, realitatea.net

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.