S-a întâmplat în Iași: O femeie a lovit cu picioarele o operă de artă, din cauză că nu îi plăcea

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 22 feb 2024, 09:30

Situație șocantă în Iași: O femeie a lovit cu picioarele o operă de artă, din cauză că nu îi plăcea

Sursa: WOW Iași Facebook

Polițiștii din Iași au început investigații în urma apariției în spațiul public a unor imagini în care o femeie lovește cu piciorul o statuie expusă în centrul orașului, în cadrul proiectului "Luna sculptorilor".

Statuia, creată de sculptorul Costin Ioniță și denumită Hidra, a fost expusă anterior și în București în anul 2012, simbolizând lipsa de verticalitate și umanitate a clasei politice românești.

Femeia afirmă că lucrarea, intitulată Hidra, reprezintă niște șerpi și susține că ar trebui demolată.

O femeie lovește cu picioarele o operă de artă, din cauză că nu îi place

Pe site-ul wowiasi.ro

au fost publicate imagini în care o femeie manifestă nemulțumire față de aspectul statuii din Iași și o lovește cu piciorul. În plus, o altă femeie a fost surprinsă făcând cruce în fața operei de artă și afirmă că a venit special să vadă creația cu ochii ei. 

Citește și: Ziua Națională Constantin Brâncuși. Unde se află operele celui mai mare sculptor român

„Mai venim cu cineva şi să dărâmăm, să tăiem asta. Din gâtul ăstuia ies nişte şerpi, nu are cum să fie nişte flori.  Nu am putut să adorm azi-noapte după ce am văzut-o pe internet şi am venit aici să văd cu ochii mei”, a precizat ieşeanca.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum au reacționat autoritățile

Polițiștii  ieșeni au demarat cercetări în urma acestor imagini, concentrându-se asupra femeii care lovește statuia cu piciorul.

„În urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o persoană care loveşte cu piciorul o statuie din Parcul Voievozilor din municipiul Iaşi, facem precizarea că poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la această situaţie şi vor fi efectuate verificări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”,

au transmis miercuri reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

Citește și: Cine este soțul Elenei Lasconi: Cei doi s-au căsătorit în straie populare la o mănăstire. "Am plâns de bucurie la mânăstire, am cântat și dansat la petrecere..."

Sculptura va rămâne expusă în centrul Iașiului timp de o lună, conform proiectului "Luna sculptorilor". Cu toate acestea, gestul femeii a stârnit reacții și dezbateri aprinse în mediul online cu privire la libertatea artistică și dreptul la opinie în spațiul public. Autoritățile vor continua să investigheze incidentul și să ia măsurile corespunzătoare în conformitate cu legea.