S-a internat cu o infecție la măsea și a murit două luni mai târziu. Familia tânărului îi acuză pe medici

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 mar 2023, 16:36

S-a internat cu o infecție la măsea și a murit două luni mai târziu

Sursa: Unsplash

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a murit la Spitalul Județean Constanța, acolo unde se afla în comă de aproximativ 2 luni de zile.

Din data de 21 ianuarie, bărbatul a mers la spital cu o infecție la măsea. Timp de două luni, acesta a stai în comă, la Terapie Intensivă, iar membrii familiei bărbatului acuză personalul medical de neglijență în serviciu.

Citește și: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său

S-a internat cu o infecție la măsea și a murit două luni mai târziu

Bărbatul în vârstă de 31 de ani s-a întors de la muncă din străinătate și a decis să meargă la Spitalul Județean Constanța pentru a trata ceea ce era o infecție la măsea. Medicii ce au avut grijă de bărbat au spus că acesta s-a prezentat prea târziu la spital, infecția acestuia răspândindu-se în corp.

„Prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare”, potrvit unui comunicat transmis de Spitalul Județean Constanța.

Timp de două luni, bărbatul a stat în comă, la Terapie Intensivă, iar membrii familiei acestuia spun că în ultimele șase luni acesta s-a operat de șase ori la gât şi la plămâni, dar și că bărbatul a fost indus în comă.

„Sunt 6 operații. Patru la plămâni și de două ori la gât. Doctorii spun că s-a extins infecția. Acum, starea lui este foarte gravă. La ultima intervenție a băiatului ni s-a relatat că a avut o hemoragie internă. De atunci nu și-a mai revenit. A intrat în comă”, a declarat Mirela Călărău, mama tânărului, la data de 20 martie.

Acestea sunt singurele acuzații pe care familia le are la adresa celor ce au avut grijă de bărbatul de 31 de ani, membrii familiei au susținut că acesta avea numeroase răni pe corp ce au fost

cauzate de lipsa de grijă pe care au avut-o asistentele față de bărbat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Decizie radicală luată de Oana Matache şi Radu Siffredi. Sora Deliei și iubitul acesteia au anunțat ce se va întâmpla cu copiii artistei

Ce explicație a oferit Spitalul Județean Constanța 

Spitalul Județean Constanța a răspuns acuzațiilor făcute de membrii familiei, iar la data de 21 martie, reprezentanții au transmis că pacientul a beneficiat de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 de lei, reprezentând, printre altele, analize de laborator, medicamente, cheltuieli materiale sanitare și intervenții chirurgicale. Conducerea spitalului spune că pacientul a beneficiat de toate resursele pe care spitalul le avea la îndemână, însă personalul medical a fost supus presiunilor din partea familiei băratului de 31 de ani.

„Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informații despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer, dar care nu s-a finalizat”, a transmis conducerea spitalului.

Citește și: Ajutor social 2023: Noile modele de cerere și anchetă socială pentru acordarea ajutorului social, a alocației pentru susținerea familiei și a ajutorului pentru încălzire

Sursa: libertatea.ro

 

Taguri: