S-a nascut cu inima in partea DREAPTA si sufera de o malformatie congenitala severa, dar a adus pe lume un copil PERFECT sanatos!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 aug 2021, 22:05

Chiar daca are inima in partea dreapta si sufera de o malformatie congenitala severa, medicii ieseni au ajutat o tanara de 23 de ani sa aduca pe lume un copil sanatos.

Ii bate inima repede, ca oricarei mame care vorbeste despre copilul ei- femeia din imagine a adus pe lume o fetita sanatoasa, desi tratatele de medicina nu i-ar fi dat prea multe sanse. Maria s-a nascut cu inima in partea dreapta. Malformatia rara de care sufera se numeste „situs inversus”. Specialistii care au diagnosticat-o pe cand avea 12 ani nu i-ar fi spus atunci prea multe despre boala ei, dar, nici medicii la care a ajuns acum 7 luni, dupa ce a aflat ca e insarcinata.

Maria a trecut printr-o operatia de cezariana cu riscuri uriase- specialisti de la doua spitale s-au luptat sa-i tina in viata si pe ea, si pe copil. Interventia a avut loc la Institutul de Boli Cardiovasculare, si nu in maternitate. Dupe ore bune de stat in sala de operatie, medicii au adus cea mai buna dovada ca pot face minuni: fetita are 2,3 kilograme si e perfect sanatoasa.

Proaspata mamica nu are o viata lipsita de griji. Boala de care sufera o poarta de mica prin spitale, dar, acum spune ca are un motiv in plus sa lupte, alaturi de tatal fetitei. Tanara mama va ramane internata in spital sub observatie medicala. Anul viitor va fi operata pe cord deschis, la Iasi, pentru ca medicii vor sa ii repare malformatiile inimii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO132843##