S-a prelungit carantina de noapte în Timișoara, pe tot parcursul săptămânii, după ce rata de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns la 8,5 cazuri la mia de locuitori. Hotărârea a fost adoptată ieri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
S-a prelungit carantina de noapte în Timișoara. Oamenii vor intra în case devreme pe tot parcursul săptămânii
După ora 20:00, vor putea părăsi locuințele doar persoanele care au completat schema de vaccinare anti-COVID-19, dovada vaccinării fiind făcută pe baza certificatului verde.
Magazinele și mall-urile se vor închide la ora 18:00. Nunțile, botezurile, organizarea festivalurilor și concertelor sunt strict interzise.
Citeste si: Cum poți obține Certificatul COVID. Durează doar câteva momente
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Autoritățile se așteaptă ca incidența cazurilor de infectări cu virusul COVID-19 să ajungă mâine la nouă la mia de locuitori. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat că are în vedere 16 focare, dintre care șase au fost găsite în școlile din Timișoara.
Lista restricțiilor impuse în Timișoara după depășirea pragului de 7,5 infectări la mia de locuitori
- Circulația în afara locuinței:
- Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile: pot circula fără restricții în orice interval orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.
- Persoanele nevaccinate: circulația interzisă în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.
Citeste si: România este într-o situație critică: se află pe locul doi în Europa la cazuri de morți cu COVID-19
2. Masca în spațiile publice:
- obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru
- obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, spații comerciale, unități spitalicești (fără a se limita la acestea).
3. Magazine, prestări servicii (în spații închise sau deschise):
- activitatea permisă între 05:00-18:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.
4. Restaurante, cafenele:
- închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu
5. Activități recreative și sportive, evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), evenimente în spații închise (cinematografe, spectacole, concerte), evenimente în aer liber (spectacole, concerte, festivaluri etc.), competiții sportive (în spații deschise sau închise), cursuri de instruire (workshop-uri), conferințe:
- interzise.
6. Săli de sport/fitness, bazine de înot (piscine interioare):
- interzise.