La doar 15 minute după decolare, avionul s-a umplut de fum, iar pilotul aeronavei Boeing 737 a luat decizia de a cere aterizarea de urgență pe Aeroportul Henri Coandă.
Ce mărturii fac pasagerii de la bordul aeronavei care a aterizat pe Otopeni
Mesajul „Mayday, Mayday! Avem nevoie de permisiune pentru a ateriza înapoi la București” a fost transmis către turnul de control și, ulterior, au fost declanșate procedurile de urgență.
Pasagerii au fost cuprinși de panică în timp ce personalul de bord încerca să mențină calmul în cabină. O româncă aflată printre aceștia a povestit, imediat după aterizare, momentele dificile prin care au trecut. La sol, autoritățile au trimis rapid echipe de intervenție către pista de aterizare, pregătite să intervină în cazul în care situația ar fi degenerat.
„În momentul în care am decolat, s-a simţit miros de fum.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
După aterizarea în siguranță, specialiștii au inspectat motoarele și trenul de aterizare, însă nu au descoperit semne de incendiu. Pasagerii au fost debarcați și au așteptat aproximativ două ore în aeroport, până când compania aeriană a pus la dispoziție o altă aeronavă pentru a continua zborul spre destinație.
Cum s-au mobilizat autoritățile după ce aeronava a aterizat de urgență pe Otopeni
Aproape simultan, un alt incident aviatic a avut loc. O aeronavă care zbura pe ruta Budapesta-Abu Dhabi a cerut și ea să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni. Problemele tehnice au determinat echipajul să survoleze spațiul aerian al României pentru a consuma combustibilul înainte de aterizare.
După minute tensionate, avionul a fost direcționat către București și a aterizat fără alte probleme. Pasagerii au fost transferați într-o aeronavă Airbus, iar zborul lor a continuat cu o întârziere de aproximativ patru ore față de ora programată.
„Ambulanţele aeroportului, pompierii aeroportului şi celelalte dispozitive ale companiei. S-a solicitat şi intervenţia, conform procedurilor, a altor departamente externe aeroportului”, a declarat Teo Postelnicu, de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, conform sursei citate.