S-ar putea reintroduce restricții mai repede decât ne-am așteptat! Anuntul vine de la minister!

Autor: O.P.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat astăzi că există posibilitatea ca anumite restricții să fie din nou impuse în zone în care apar focare de coronavirus.

Totodată, el a precizat că deși numărul de noi îmbolnăviri a crescut în ultima perioadă, această creștere este nromală în condițiile în care s-au luat noi măsuri de relaxare.

Nelu Tătaru spune că s-ar putea reintroduce restricții în zonele unde apar focare

Citeste si: Anuntul lui Alexandru Rafila: care este numarul real al cazurilor de COVID din Romania

Ministrul Sănătății a confirmat faptul că vor exista în continuare mici creșteri din cauza noului val de măsuri de relaxare. El a tras un semnal de alarmă pentru toți românii și i-a îndemnat pe aceștia să respecte în continuare toate regulile de igienă și să poarte masca de protecție în spațiile închise.

Nelu Tătaru este de părere că în măsura în care oamenii vor respecta regulile în continuare, chiar și creșterile care urmează vor fi ușoare și vor putea fi gestionate.

Citeste si: Coronavirus Romania, 16 iunie. Numarul cazurilor noi a crescut din nou in ultimele 24 de ore! Asa arata noul bilant al infectarilor cu COVID-19!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială, în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicaree privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a spus ministul la Digi24.

Ministrul Tătaru a vorbit și despre condițiile în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive. Am putea reveni la noi restricții dacă există o transmitere generalizată în comunitate.

„În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată, a precizat el.

Întrebat ce trebuie să înțelegem prin transmitere accentuată, ministrul a spus: „Adică să vedem că apar, nu știu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.