S-AU CALCAT IN PICIOARE ca sa atinga moastele Sfintei Parascheva VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 aug 2021, 20:50

Chiar si credinta pare sa aiba o limita!

Indiferent cat au incercat pelerinii sa se comporte ca intr-un lacas de cult, odata cu apropierea momentului mult asteptat, spiritele s-au incins. N-a mai contat nici smerenia si nici credinta, ci doar cat de tare lovesti cu coatele, ca sa ajungi in fata. A fost nevoie de 6 preoti pentru a reusi sa poarte racla afara din Mitropolie.

In procesiune, moastele au fost duse pe un traseu prestabilit, din apropierea bisericii, apoi soborul de preoti a revenit in fata Mitropoliei, pentru a depune racla intr-un baldachin special amenajat.
Dupa aproape o ora, moastele au poposit intr-un baldachin impodobit cu portocali, trandafiri albi, margarete si crini. Primii care si-au inchinat Sfintei Parascheva si a Sfantului Teofil au fost chiar preotii.

Printre primii credinciosi care au reusit sa se inchine, au fost Hermina si Pavel, doi batrani care au implinit recent 90 de ani. Veniti tocmai din Bucuresti, cei doi nu si-au putut stapani lacrimile in fata raclei sfinte.
La 7 dimineata pelerinii formau cozi interminabile in fata Mitropoliei.

Sfanta Parascheva a atras in fiecare an nu doar credinciosi veniti in pelerinaj, ci si foarte multi oameni cu probleme. Priviti numai ce se intampla cu una dintre femei, inainte de inceperea procesiunii. Sfanta Parascheva a atras in fiecare an nu doar credinciosi veniti in pelerinaj, ci si foarte multi oameni cu probleme. Priviti numai ce se intampla cu una dintre femei, inainte de inceperea procesiunii.


Batrana a lesinat din cazua caldurii si a lipsei de aer. Dupa ce cativa dintre pelerini i-au pus busuoic sfant, de la racla, chiar pe piet, femeia si-a revenit si a reusit sa se ridice. Anul acesta, se estimeaza ca vor trece pe la racla cu sfintele moaste ale Cuvioasei Parascheva si ale Sfantului Teofil peste 500 000 de pelerini.