S-au calcat la propriu in picioare! Pelerinii s-au napustit asupra raclei Sfintei Parascheva

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 18:07

Au venit de la primele ore ale diminetii ca sa intampine scoaterea raclei cu moastele Sfintei Parascheva, din biserica si nu au gasit altceva de facut decat sa-si dea coate, palme si sa se imbranceasca.

Unde este,oare, evlavia si piosenia, specifica unor adevarati crestini?Preotii care carau pe umeri moastele Sfintei Parascheva abia s-au putut tine pe picioare. Pelerinii s-au napustit pur si simplu asupra lor ca sa puna flori pe racla. Doar jandarmii au putut sa mentina cat de cat ordinea.

Moastele Sfintei Parscheva au fost scoase, in cele din la urma, din biserica si depuse in baldachinul special amenajat in curtea Mitropoliei.

Imediat ce racla din lemn de chiparos invelit in argint, a fost depusa in baldachinul impodobit cu flori albe in valoare de cateva mii de euro, pelerinii au si inceput sa se roage la Sfanta Parascheva. Primii credinciosi care au trecut pe la sfintele moaste au fost cei veniti cu o zi inainte.

Din dorinta de a ajunge printre primii la racla sfanta, opt pelerini au fost doborati de oboseala.Asa

ca, au avut nevoie de ingrijiri medicale. Si apoi statul in picioare ore intregi nu este deloc usor de suportat pentru cei suferinzi.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Pe langa moastele Sfintei Parscheva, preotii au scos in curtea Mitropoliei si moastele sfantului Simion, aduse de la Manastirea Neamt.Asa

ca pelerinii vor avea doi sfinti la care isi vor spune oful. In aceasta dimineata, numarul pelerinilor veniti sa se inchine la sfintele moaste era de 15.000 iar coada se intindea pe o distanta de peste 1 kilometru si jumatate.