S-au prabusit langa lacul blestemat! Ce ascund apele Lacului Belis

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 13 oct 2020, 13:40

Legende pe care le asculti cu inima frematand si pe care nu le mai uiti niciodata se ascund in Lacul Belis.

Zona împadurita din apropierea locului unde s-au prabusit Adrian Iovan si doctorii din Bucuresti este plina de mistere. Iar motii vorbesc în soapta despre un blestem.

Cat este adevar si cat e legenda, nimeni nu stie. Ramane doar povestea cutremuratoare a lacului aflat pe muntele unde si-au gasit sfarsitul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion. Te infiori numai cand o auzi! In anii ‘70 intinderea de ape nici nu exista.
Oamenii aveau  aici case si gospodarii. Un sat intreg a fost construit in jurul unei biserici de piatra in care credinciosii isi cautau alinarea sufleteasca!

Dar viata linistita a motilor de atunci a fost aspru lovita de comunisti.  Satul lor trebuia sa se transforme intr-un lac de acumulare. Oamenii au fost obligati sa isi abandoneze casele si sa se mute pe deal. Biserica a ramas pe loc! Nu a putut fi stramutata. 

Dar era ultimul zid de rezistenta in calea comunistilor. Si apoi, cum sa-si lase bietii sateni tot ce strinsesera intr-o viata sa fie inghitit de ape? Multi au murit de inima rea!

De atunci, motii se tem de mortii care ar bantui lacul. Mai ales ca ruinele bisericii amintesc mereu celor care privesc apele serpuit ca acolo au trait candva rudele, prietenii lor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Odata la cativa ani, lacul si padurea din Belis ucid suflete nevinovate.

Motii se tem ca blestemul  va dainui vesnic. Si intrebarile le-au revenit in minte odata cu tragedia in care doua suflete au pierit doar pentru ca salvarea a ajuns prea tarziu.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.