S-au uitat la ei ca la circ! Spaniolii, in stare de SOC cand au vazut unde si-au instalat romii o tabara ilegala

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 22 aug 2021, 11:25

Rromilor le place in strainatate, aceasta nu este o noutate. Nici prin gand nu va trece, insa, ce zona rezidentiala din Spania au ales pentru tabara lor!

Ai nostri concetateni au gusturi exclusiviste: nu isi pun tabara oriunde, si mai nou, le place sa stea in buricul targului, din tara lui Cervantes. Cu tot calabalacul, cu purcel si catel, neamul si-a instalat satra la doi pasi de cladirea guvernului spaniol.

Se vede treaba ca rromilor li s-a lipit Madridul de suflet precum marca de scrisoare, asa ca se simt aici ca acasa. Ba, ca sa fie confortul confort, mai ceva ca la all inclusive si-au adus cu ei saltele, oale, ba chiar si pirostriile de acasa.

Si, uite-asa, la ceas de seara, cand usa guvernului se inchide, se incing gratarele si se ridica fumul. Semn ca e ora mesei in tabara de rromi!

Noul peisaj nu prea le place spaniolilor, dar nu prea au ce face! Satra de rromi este asezata pe terenul unei universitati si pana cand instanta nu va da ordin de evacuare, musafirii nepoftiti nu pot fi trimis acasa, asa ca lumea se uita la ei ca la circ.



Si cum viata aici e mai frumoasa ca acasa, rromiii nici ca se dau plecati. Dupa ce francezii i-au pus pe fuga, romii s-au reorientat. Si-au dat seama ca Spania le poate fi a doua casa, mai ales ca spaniolii fac eforturi pentru a-i integra, indiferemt de costuri sau riscuri. Altfel spus, o tara toleranta care primeste cu bratele deschise pe oricine ii bate la usa sau intra nepoftit.


##VIDEO119028##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei