Sa fii parinte singur poate fi o provocare, dar una din care trebuie sa iesi invingator

Editor: Silviu Bunea Autor: A.M.
Actualizat: 19 sep 2020, 17:45

Sa fii parinte poate fi incercarea vietii, mai ales daca partenerul nu mai este langa tine.

Cauzele pentru care se ajunge in aceasta situatie sunt nenumarate, dar solutii exista! Sa fii parinte singur poate fi o provocare, dar una din care trebuie sa iesi invingator. In plus,  chiar si pentru parinti este o sansa sa evolueze impreuna cu copii lor.

Cel mai important este sa-ti iubesti copilul si sa-l faci sa se simta in siguranta. Iti trec o gramada de ganduri prin cap: cum sa procedezi, care sunt deciziile corecte pe care trebuie sa le iei pentru bunastarea copilului?

Cred ca unul dintre cei mai importanti pasi pe care il poate face un

parinte divortat este sa explice copilului  ca nu este vina lui. Ce relatie trebuie sa ai cu copilul pentru ca el sa nu simta lipsa tatalui sau a mamei.

Dar cum faci sa nu se simta diferit fata de ceilalti copii?Inainte de toate intregim faptul ca ii iubim foarte tare si doi niciodata nu ii mintim.

Odata ce anii trec varsta adolescentei este una dintre cele mai dificile.
Cum iti determini copilul sa vorbeasca liber cu tine despre orice subiect? Este important sa nu critiam, sa nu judecam, sa nu luam in derizoriu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: