Sa fii turist strain in Romania poate fi o adevarata aventura! Iata cum ii insala taximetristii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:25

Cu un bagaj intr-o mana si o harta in cealalta, ne-am dat drept turisti straini veniti sa viziteze pentru prima oara Romania.

Suntem tinta perfecta pentru taximetristii de ocazie. Asteapta doar atat: sa te ratacesti prin aeroport.

 

Ai ratat ghiseul unde se fac comenzile la taxi si ai ajuns in alta parte? Nu-i nimic. Imediat se gaseste un "binevoitor" sa iti sara in ajutor.

 

Sa inceapa asadar excursia prin Bucuresti cu un taximetrist de ocazie care isi racoleaza clientii de la plecari in loc de sosiri! Domnul din imagini este zambitor si prietenos.

Vorbeste cu noi intr-o engleza de balta, dar are grija sa isi prezinte orasul numai in culori roz.

 

Taximetristul stie de toate pentru toti. Vede ca suntem tineri si ne indeamna spre distractie, in centrul vechi. Dar cu greu ii intelegi explicatiile.

 

Si, ca un adevarat ghid, taximetristul are grija ca in drumul spre hotel sa ne arate si cateva obiective turistice de interes national!

 

Dupa o asemenea calatorie un turist strain ramane impresionat de-a dreptul: taximetristul vorbeste cat de cat engleza, iti marcheaza pe harta

ce poti vizita si iti vinde si cel mai important pont: sa cumperi lei de la casele de schimb pentru ca au un curs mai bun. Dar supriza vine la final!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

 

Si uite asa am aflat ca o cursa de 25 de

lei, cat arata aparatul de taxat, il costa pe turistul strain 40 de lei. Ca doar sfaturile nu se vand pe degeaba. Sa ne mutam insa in Gara de Nord.

 

Aici, daca esti mai bine imbracat platesti mai mult! Vrem sa mergem cu taxiul cel mult 5 kilometri, dar aflam cu stupoare ca o astfel de cursa costa 40 de lei!

 

Tactica nu da gres: taximetristul isi sperie potentialii clienti spunandu-le ca daca porneste aparatul ii va costa mai mult cursa si le ofera un pret umflat si de 4 ori.

Daca vad ca nu te lasi convins, incep sa negocieze!

 

Pretul corect insa il afli daca ai rabdare sa ajungi la un taximetrist cu acte-n regula!

 

Concluzie? Suntem romanii ospitalieri ca neam, dar unii dintre noi se pricep de minune sa pacaleasca omul cu zambetul pe buze!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.