„Să iei sicriu din banii mei”. Alina și-a prevestit sfârșitul vieții în timp ce glumea cu iubitul ei. Filmul celei mai odioase crime din Mangalia

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 10 aug 2023, 11:48

Filmul celei mai odioase crime din Mangalia

Sursa: Facebook Alina Elena/Rangu Sergiu/ Captură YouTube Ziua de Constanța - colaj Kanal D

Loredana, tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă, pe Alina, a recunoscut în detaliu cum a înjunghiat-o pe colega ei în camera hotelului din Saturn în care erau cazate.

Loredana și Alina erau prietene de la grădiniță, amândouă din Vaslui, și plecaseră pe litoral să lucreze ca și cameriste pentru a strânge câțiva bănuți. Alina, victima crimei, își dorea să aibă bani ca să-și plătească școala de șoferi. De ceva timp, cele două fete nu se mai înțelegeau bine, discuțiile și certurile porneau din lucruri mărunte, motiv pentru care Alina a fost determinată să vorbească despre cum este tratată cu patronul hotelului, dar nu a fost băgată în seamă.

Alina și-a prevestit moartea în timp ce glumea cu iubitul ei

Iubitul Alinei, Sergiu, susține că Loredana i-a dat bătăi de cap prietenei ei cu câteva zile înainte de crimă.

„Zicea că se ceartă de la orice, tot se ia de dânsa. Începuse să îmi dea mesaje Loredana că se culcă cu alţii. Eu îi ziceam termină cu prietenia asta.

Ea a zis: O ştiu de la grădiniţă, am împărţit o bucată de pâine împreună
, a declarat Sergiu, iubitul victimei.

Citește și: Au apărut primele imagini din noaptea crimei de la Mangalia. Loredana a fost filmată cu geamantanul în care a transportat cadavrul Alinei

„Satul întreg a rămas uimit de aşa ceva. Păi cum, despre două fete cuminţi să auzi că s-a întâmplat aşa ceva.

Era cuminte, dar nu vezi”, spune bunicul Loredanei.

Alina a făcut cândva o glumă cu iubitul ei, dar nimeni nu s-ar fi gândit că se poate materializa. Îi spunea iubitului ei că dacă ar fi să moară, să-i cumpere sicriul din banii ei. Victima a fost întotdeauna o fată cu simț, căreia nu-i plăcea să ia bani de la nimeni. Dacă ar fi reușit să facă școala de șoferi și să ia permisul, ar fi fost prima din familia ei care a realizat această reușită.

Din păcate, prietena ei cea mai bună i-a luat această șansă și multe altele.

„Mai făcea aşa glume, că dacă e să mor, am făcut bani şi să iei sicriu din banii mei. De permis, tot așa, trebuia 2.000 de lei să aibă, să nu ceara de la nimeni. Era sufletul meu”, a spus, cu durere în suflet, Sergiu, relatează Observator.

Citește și: „Dumnezeu să o ierte!” Fratele Alinei a făcut durerosul anunț! Unde și când va fi înmormântată tânăra ucisă la Mangalia

Alina va fi condusă astăzi pe ultimul drum îmbrăcată în rochie de mireasă. Apropiații își vor lua „adio” de la una dintre cele mai îndrăgite fete din satul vasluian.

Filmul celei mai odioase crime din Mangalia

Alina a sfârșit ucisă de prietena ei cu un cuțit de bucătărie, iar Loredana a povestit pas cu pas cum a făcut totul.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Aveam un cuţit de bucătărie, pentru a-l folosi la prepararea hranei. Într-un moment de furie, întrucât Elena (n.r: Alina) îmi răspundea evaziv, am început să tremur, am luat cuţitul care era pe un raft şi inițial am ezitat, însă după aceea am înjunghiat-o. A durat aproximativ o jumătate de oră până a decedat, timp în care m-a zgâriat pe mână şi pe gât şi chiar şi pe spate”, a declarat Loredana, despre momentul în care și-a ucis cu sânge rece prietena din copilărie.

Motivul pentru care Loredana ar fi recurs la acest gest era că Alina voia să plece acasă, în Vaslui.

„După ce a decedat, am luat valiza Elenei (n.r Alinei), am scos hainele şi cu greu am introdus-o în valiză. Am găsit un taxi pe internet şi taximetristul m-a întrebat în mod repetat ce am în valiză. I-am răspuns că am haine şi rechizite pentru şcoală. Taximetristul m-a crezut şi a plecat”, a declarat Loredana.

„Când am vrut să o ajut, îi zic: Ce ai în valiza asta? Am tras într-o parte şi l-am dat jos. Mi-a zis că are nişte haine şi nişte rechizite! Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-a omorât şi pe mine”, a spus taximetristul care a dus-o pe Loredana în parc în noaptea crimei.

La ora 04:30, Loredana a dus valiza în care o băgase pe Alina în parc, i-a scos corpul, l-a pus sub o bancă și l-a abandonat acolo. Pentru a nu fi încurcată de taximetrist, i-a dat 200 de lei, ca să-i cumpere tăcerea, deși cursa costa doar 20 de lei.

„Am încercat să o pun pe bancă, dar era grea şi nu am putut. Am luat valiza cu mine şi am plecat la hotelul unde eram cazată”, a spus Loredana.

După ce și-a abandonat prietena, s-a oprit puțin să verifice geamantanul, apoi a căutat un loc în care să arunce arma crimei.

„Cuțitul îl pusesem sub salteaua patului meu, l-am luat şi l-am ambalat într-un sac din plastic, de culoare galbenă, pentru găleata de gunoi şi l-am dus la ghena hotelului”, a povestit Loredana.

La ora 04:46, Alina este descoperită sub o bancă iar autoritățile sunt alertate. Când Loredana a fost ridicată de la muncă de către polițiști, a încercat să inventeze o altă poveste pentru a scăpa, lucru recunoscut chiar de tânără.

„Am recunoscut fapta deoarece am văzut în filme faptul că dacă recunoști fapta săvârşită primești o pedeapsă redusă. Regret săvârşirea faptei şi menționez că nu am fost conştientă de ceea ce am făcut. Chiar am fost cele mai bune prietene de-a lungul anilor”, a menționat Loredana.

Medicii legiști spun că Loredana n-ar fi avut cum să comită crima singură, deoarece n-ar fi avut suficientă putere să lovească într-un loc atât de precis precum gâtul. Mama Loredanei a luat legătura cu fiica ei și nu înțelege cum s-a putut întâmpla o asemenea nenorocire.

„Ceartă! Nu e vorba de băieţi! N-am stat mult cu dânsa. Regrete, regrete, regrete!”, a declarat mama Loredanei.