„Să le spunem fermierilor” Dan Negru, nemulțumit de tratamentul aplicat fermierilor și transportatorilor. Ce comparație face acesta

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 ian 2024, 11:25

„Să le spunem fermierilor” Dan Negru, nemulțumit de tratamentul aplicat fermierilor și transportatorilor. Ce comparație face acesta

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru a transmis un nou mesaj în mediul online, de data aceasta aducând în discuție o comparație tristă între marele poet român, George Coșbuc, și fermierii care protestează astăzi pentru drepturile lor.

Dan Negru este cunoscut pentru prezentarea diverselor emisiuni, inclusiv cele de divertisment și talk-show-uri. Vedeta Kanal D este, în schimb, și o prezență activă pe rețelele sociale.

Dan Negru, iritat de distrugerea valorilor românești

Prezentatorul TV Dan Negru a postat un nou mesaj pe pagina sa de Instagram, în contextul protestelor din toată țara, care îi au ca personaje principali pe fermieri și transportatori.

Aceștia vor dreptate.

Citește și: Care este principala nemulțumire a fermierilor și transportatorilor! „S-au adunat foarte multe probleme” Aceștia au ieșit din nou în stradă, pentru a-și câștiga drepturile

Dan Negru a transmis un mesaj vis-a vis de acest subiect, subliniind faptul că nu ar trebui să ne mire faptul că fermierii sunt uitați, în contextul în care mai marii poeți români au fost dați uitării.

„Păi să le spunem fermierilor, țăranilor care fac grevă în zilele astea, că nici poetul lor nu e prea bine primit în București. Uite casa „poetului țărănimii”, așa a fost numit Coșbuc.

Asta e casa lui din centrul Bucureștiului. Toată viața lui, George Coșbuc a înnobilat limba română prin poezii, prin scrieri. Astăzi e un „hairstyle” pe casa lui, un hairstylist.

Coșbuc i-ar fi spus frizer.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

A fost membru al Academiei Române.

A murit aici în 1918, în București. Uite casa lui, „poetul țărănimii”, că tot e greva țărănimii.

Hairstylistul e cool. Centrul Bucureștiului.

„Flămând și gol fără adăpost, mi-ai pus pe umeri cât ai vrut și m-ai scuipat”.

Știți poezia, că am învățat-o cu toții la școală, uite hairtylistul, poezia celebră a lui Coșbuc: „WE WANT LAND”.

Mă rog, el i-a spus: „Noi vrem pământ”, a spus Dan Negru pe pagina sa de Instagram.

Protestele continuă în toată țara. Care este cea mai mare nemulțumire a fermierilor

Fermierii și transportatorii persistă în cea de-a noua zi a protestelor pentru a-și revendica drepturile.

„Am ieşit în stradă pentru că s-au adunat foarte multe probleme la care ministerul nu a venit cu soluţii.

Mărirea de taxe a fost ultima picătură care a determinat mai mulţi fermieri să ieşim în stradă să protestăm.

Îmi doresc ca acest protest să fie unul paşnic şi legal. Avem 14 revendicări punctuale. Nu vorbim neapărat de creşterea RCA sau alte cheltuieli. La o ieşire neorganizată în stradă, cum e şi aceasta, sunt oameni care au tendinţa de a cere mai mult, lucruri exagerate. Eu personal vreau lucruri de bun simţ şi consider că mesajul transmis de FAPPR (Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România), care nu e organizatorul acestui protest, este unul de bun simţ. Cred că Ministerul ar putea să găsească rezolvare la problemele punctuale, care au fost aduse la cunoştinţa ministrului de aproape un an, dar nu s-au găsit soluţii ”, a declarat Tiberiu Dan Stan, un fermier din Iaşi, potrivit Agerpres.