Sa o ajutam pe Simona, o fetita care sufera de o GRAVA MALFORMATIE la inima VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 09 nov 2020, 23:50

Ea este Simona Moanta! La cei 11 ani, nu se poate bucura de o viata normala, asemeni celorlalti copii, de varsta ei.

Cu toate astea, viseaza. Viseaza sa-si invinga cumplita boala si sa ajunga o mare violonista. Pentru asta, se pregateste zi de zi cu arcusul, in fata partiturilor. Nu lasa pe ultimul loc nici scoala. Are numai note de bine si de foarte bine si nicio absenta. In incaperea de cativa metri patrati, a unui bloc de nefamilisti, se inghesuie trei suflete.

Fetita, tatal si bunica. Vioara si aparatul de oxygen sunt cele mai importante lucruri ale familiei Moanta.
Restul nu conteaza. De cand se stie, Simona a stat mai mult prin spitale. Desi a luat nota 9 la nastere si parea un copil sanatos, dupa doua zile, parintii au aflat ca are o malformatie grava la inima. A urmat o serie lunga de interventii chirugicale, dureroase, costisitoare. Ca un om mare, fata a infruntat totul si nu s-a dat batuta.

Apoi, o alta incercare a venit din partea destinului.
Exact cand avea mai mare nevoie de ea, mama, cea care i-a dat viata, s-a descotorosit de ea. N-a vrut sa mai stie ca micuta ei e chinuita si sufera. Nu i-a mai pasat si a plecat. Fara sa se uite in urma. Tatal, care-si iubeste fiica mai presus decat propria-i viata, n-a lasat-o la greu. Dupa ce a muncit o viata ca inginer, si-a lasat serviciul, ca sa-si poata ingriji fetita bolnava.
A devenit asistentul ei personal.

Bunica fetei, din partea mamei, e bolnava de cancer. De multe ori renunta la medicamente, doar ca Simona sa aiba ce manca si ca sa mearga la scoala. Cand a auzit ca va fi nevoie de o noua interventie chirurgicala tatal a innebunit de durere. Nu mai suporta sa-si vada copila in chinuri. Joi, pe 25 aprilie, ar trebui sa fie la o clinica din Milano, dar ii trebuie 6 000 de euro, doar pentru investigatii.


Daca nu va face rost de bani, tatal e dispus sa vanda garsoniera. Chit ca toti trei vor ajunge in strada. Daca aveti cum sa o ajutati pe Simona, va stau la dispozitie urmatoarele conturi.

Euro RO48BTRL01704201R35652XX
Lei RO73BTRL01701201R35652XX

Banca Tranbsilvania, sucursala Craiova, titular de cont Moanta Sebastian Cristi.


 

Taguri: