SABBAGH in ACTIUNE. ATENTATE DEJUCATE in Romania. Teroristii si gruparile mafiote au incercat sa provoace haos in tara noastra

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:00

Sa nu credeti ca norocul ne-a ferit pana acum de atentate cu bomba. Si teroristii si gruparile mafiote au incercat sa atace Romania, sa provoace haos.

Din fericire, ofiterii de informatii ai brigazii antiteroriste au fost mereu cu un pas inaintea lor si le-au dejucat actiunile criminale! Iata ce nenorociri ar fi putut sa ne loveasca! Romania a fost, pana acum, ferita de atentate teroriste. Dar, sa nu credeti ca nu au existat tentative. De fiecare data, insa, Serviciile Secrete romanesti au reusit sa intervina la timp si sa dejoace aceste acte criminale.

In Romania, au fost prinsi teroristi internationali cautati de ani de zile.

Nu e vorba numai de organizatii teroriste islamice, ci si de grupari teroriste de stanga. In 1995, brigada antiterorista a SRI reuseste sa o prinda pe Ekita Yukiko, membra a organizatiei Armata Rosie Japoneza. Generalul Alexandru Buresin isi aminteste si acum actiunea: „ Totul a mers ceas! S-a legat foarte bine. Momentele de surpriza le-am depasit, zic eu, cu brio. Agitatia si confuzia unora de la momentul respectiv nu s-a reflectat nici pe departe asupra actiunii.
S-a mers exact ca in filme.

Dar, cea mai importanta actiune a SRI din ultimii ani este eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak. La acea actiune a participat si actualul director interimar al serviciului, Florian Coldea. Dar, sa nu credeti ca acestea au fost singurele provocari pentru Serviciul Roman de Informatii! Iata, in exclusivitate, imagini cu dispozitivele explozive dezamorsate de genisti inainte de a face victime.

In data de 30 aprilie 1992, in portbagajul unei masini parcate langa restaurantul Pescarus a fost descoperita o bomba foarte puternica- nu mai putin de 6 kilograme de exploziv plastic C4, dar si aproximativ 2000 de bile de otel in asa fel incat sa poata face cat mai multe victime! Din fericire, genistii romani s-au confruntat cu zeci de astfel de situatii la antrenamente, asa ca au reusit sa o dezamorseze.

7 ani mai tarziu, in portbagajul unei masini care se afla nu departe de vama Giurgiu a fost gasit un dispozitiv explozibil. Se pare ca in acest atac terorist erau vizati mai multi oameni de afaceri turci. O luna mai tarziu, mai multe materiale destinate construirii unor dispozitive explozive sunt gasite intr-un apartament din Bucuresti. Era tot opera celor care pusesera la cale atentatul de proportii din Giurgiu.

##VIDEO132671##

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In zilele de Craciun ale anului 2000, un alt dispozitiv exploziv este descoperit in toaleta unui tren personal.

Vagonul a fost scos din depou si tras pe o linie de rezerva, departe de zonele publice. Timp de doua ore si jumatate, pirotehnistii au lucrat pentru dezamorsarea si dezmembrarea bombei.

Unde exista mafie, vor exista, permanent, reglari de conturi violente. S-a intamplat in Italia anilor 80, se intampla acum si in Romania. Nu e nicio exagerare- sunt zone in tara in care se folosesc atentate cu bomba si asasini platiti. Spre norocul nostru, Serviciul Roman de Informatii a fost cu un pas inaintea lor. Pe data de 11 februarie 2013, brigada antiterorista a reusit sa dejoace o tentativa de asasinat, mai exact, o rafuiala intre mafioti.

Trei barbati sunt prinsi in timp ce plaseaza noaptea o bomba sub masina unui interlop cunoscut din Neamt. Ulterior bomba a fost detonata intr-un loc in care nu putea face niciun rau. Suspectii n-au vrut sa spuna de unde au facut rost de explozibilul militar C4.

Acestea sunt doar cateva din reusitele brigazii antiteroriste a SRI. Sunt si cazuri despre care nu vom afla niciodata, pentru ca ar pune in primejdie chiar siguranta nationala. Dar, aceste succese sunt obtinute cu multa truda. Si nu e voba numai de munca titanica de a culege informatii, ci si de sute, daca nu mii de ore de antrenament antiterorist. Altfel, cine ar avea curajul sa simta suieratul gloantelor pe langa urechi si sa nu se clinteasca?