SABBAGH in ACTIUNE. Marturiile ofiterilor care au lucrat la operatiunea "Aurul dacilor"

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 02 oct 2020, 00:15

Mi-am propus ca, de acum incolo, sa va prezint cele mai spectaculoase operatiuni ale Politiei Romane. Pana acum, ati putut vedea, in cel mai bun caz, deznodamantul acestor actiuni.

Nu si cum au decurs ele si ce pericole si-au asumat investigatorii. Veti vedea, in aceasta seara, operatiuni de filaj sub acoperire, actiuni de la flagrant la care au luat parte zeci de agenti, dar si marturiile ofiterilor care au instrumentat cazul!

Statul roman a cheltuit, pana acum, sume fabuloase pentru a recupera o mica parte din comorile dacice furate din siteurile arheologice. S-ar fi cheltuit mult mai mult pentru recuperarea obiectelor de o valoare inestimabila pentru patrimoniul national, daca serviciile secrete si politistii, mai ales ofiterii sub acoperire nu ar fi reusit sa se infiltreze in reteaua hotilor

de comori. In seara aceasta, va aratam filmul unei operatiuni care s-a desfasurat vreme de luni de zile. Sunt imagini surprinse chiar in timpul operatiunilor de filaj.

Locul pe care il vedeti in imagini a fost ales de traficant pentru intalnirea finala cu barbatul interesat sa cumpere bratara. Nu avea de unde sa stie ca ucraineanul care se aratase dispus sa-i ofere o suta zece mii de euro pentru bratara dacica era, de fapt, un ofiter sub acoperire al Politiei de Frontiera.

Traficantul isi luase toate masurile de precautie. Luase informatii chiar din Ucraina despre acest client, ba ii verificase chiar si documentele. Politistii au realizat ca au de-a face cu un inamic redutabil, viclean si extrem de periculos, asa ca se cerea prudenta!

Mai mult, oamenii legii s-au confruntat si cu o alta problema greu de rezolvat. Casa suspectului era asezata pe o colina. Se putea ajunge la ea doar pe un drum ingust si putin circulata, asa ca orice prezenta straina devenea suspecta!

##VIDEO127116##

Cu toate greutatile intampinate, politistii au reusit, pana la

urma, sa-l convinga pe suspect ca sunt de incredere. Urmariti, acum, imagini din timpul negocierii finale. Suspectul se saluta cu asa-zisul cumparator. Pare foarte sigur pe el, mai ales ca, in zona, are mai multi complici. Traficantul vrea sa se asigure ca barbatul din fata lui a venit cu banii!

Conversatia nu dureaza decat cateva minute. La un moment dat, insa, situatia devine tensionata, un al saselea simt ii spune traficantului de comori ca ar trebui sa se retraga.

Incearca sa schimbe regulile jocului si sa amane tranzactia.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ofiterul sub acoperire joaca dur desi stie bine ca e in mare pericol, poate oricand sa devina victima. Isi aprinde o tigara si incearca sa-si pastreze cumpatul. Reuseste, pana la urma sa-l convinga pe suspect sa aduca marfa. Colegii ofiterului sub acoperire sunt si ei pregatiti.

Suspectul pleaca spre casa sa aduca bratara. E urmarit de la distanta de zeci de politisti. Politistii se pregatesc pentru interventie, acum sunt siguri ca suspectul a scos bratara din ascunzatoare. Fost luptator, traficantul de comori opune, insa, rezistenta. Reuseste sa puna la pamant cativa oameni ai legii si fuge. Se refugiaza intr-o curte vecina. E, insa, incoltit si incatusat.

Oamenii legii si-au indeplinit misiunea. Acum, trec la interogatoriu, pentru ca totul sa fie ca la carte.Traficantul

de comori pare sa nu inteleaga ce infractiune a comis. El a luat bratara drept gaj de la un cunoscut, care nu i-a mai restituit, insa, datoria.Vecinii nu inteleg ce e cu aceasta desfasurare de forte in curtea lor, asa ca oamenii legii se simt datori sa ofere explicatii!

Pentru ca la un proces e nevoie de martori, oamenii legii il pun pe suspect sa dea explicatii detaliate in fata vecinilor! Femeilor nu le vine sa creada ce le e dat sa vada. Isi fac, pur si simplu, cruce. La capatul a mii de ore de lupta in linia intai, oamenii legii au parte de multumiri! Satisfactia este, insa, cu totul alta, au reusit sa readuca acasa o parte din averea neamului romanesc!

Senzationala a fost si aceasta operatiunea, care, probabil, este deja predata ca lectie in academia de politie. E doar una din miile de pagini de istorie pe care oamenii legii le scriu, zilnic. Din pacate, putine dintre ele ajung la cunostinta publicului!

 

 

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.