"Sabbagh in actiune": Prezentatorul Stirilor Kanal D, AMENINTAT! Sunt legile suficient de dure cu infractorii?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:30

V-am promis ca nu vom mai tolera nesimtirea si ne tinem de cuvant!

Suntem cu ochii pe cei pentru care nu exista nici reguli, nici legi, pe cei care cred ca pot prin tupeul lor sa ne calce, noua, oamenilor obisnuiti, drepturile in picioare.

Va prezentam in aceasta seara doua astfel de cazuri surprinse pe strazile capitalei de Christian Sabbagh! Urmariti-le, cu atentie si decideti dumneavoastra daca legile sunt suficient de severe!

Exista si un alt Bucuresti, pe care noi, cei care mergem in fiecare zi la serviciu si ne intoarcem acasa rupti de oboseala, nu avem prea des prilejul sa-l vedem.

Personajele lui intra in scene noaptea tarziu. E o lume pestrita, in care lucrurile se rezolva prin legea pumnului.

Rareori politia e chemata sa intervina, pentru ca toti cei implicati au ceva pe constiinta. Supravietuiesc doar cei care stiu sa ocoleasca si legea, dar si pe interlopii mai puternici. Exista si o vorba in astfel de zone- pestele cel mare il inghite intotdeauna pe cel mic. Iar cand nu ai "peste", dar practici cea mai veche meserie din lume, esti victima sigura!

Domnisoara pe care o veti vedea in imagini a sarit, pur si simplu, in
fata unei masini de politie aflata in patrulare. De obicei se fereste de oamenii legii, dar, de data aceasta frica de bataie a fost mai puternica decat teama ca va fi amendata din nou. A fost la un pas de a fi batuta si violata!

Inca este in stare de soc: "S-a pus in fata mea, voia sa traga de mine, sa ma duc cu el sa*** si nu m-am dus.
Voia sa ma bata". Politistii reusesc sa puna rapid mana pe suspect. Nu apucase sa se indeparteze prea mult de victima.

Chiar daca acuzatiile care i se aduc sunt grave, barbatul nu pare deloc intimidat. E gata sa se ia la harta cu oricine. Ca sa-i impresioneze pe politistii, se repede la echipa de filmare. Politistii continua sa-si faca treaba fara sa-l bage in seama. Cu astfel de smecheri au de-a face in fiecare zi!

E greu sa-ti tii in astfel de momente cumpatul.
Suspectul pare sa fi inteles ca situatia lui nu e deloc roz, asa ca schimba tactica. Incearca sa ne convinga de faptul ca e nevinovat: "I-am cerut un ceas, ca sa vad cat este ceasul(...) Am intrebat-o cat e ceasul, pentru ca ceasul meu nu merge", spune suspectul, in apararea lui.

Politistii nu prea sunt convinsi ca lucrurile stau asa. Continua perchezitia corporala. Mai ales ca fata le spusese ca barbatul ar fi avut un cutter in mana.


Barbatul a fost dus la sectie. Politistii nu au reusit sa gaseasca arma alba de care vorbea fata, asa ca barbatul nu s-a ales decat cu o amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice. In afara de fauna de moravuri usoare, noaptea pe strazi isi fac aparitia tot soiul de smecherasi care se cred stapanii locului.

Unii isi  parcasera masinile in paralel si stateau la taclale in mijlocul strazii.
Nu le pasa nici cat negru sub unghie ca blocasera toata strada. Dar, sa urmarim imaginile cu atentie! Echipajul de politie s-a pus deja in miscare. Pe camera montata pe masina oamenilor legii se vede clar cum soferul aceastei masini  este nevoit sa o ia pe linia de tramvai, intrucat strada este blocata de doi smecheri care stau de vorba intre ei cu luminile de avarie aprinse.

Nici macar sirenele politiei nu par sa-i deranjeze. Abia cand politia se apropie si ocoleste pe linia de tramvai, cei doi incearca sa plece. Probabil pentru a incerca sa-si piarda urma. Nici macar claxoanele politistilor nu le pot intrerupe discutia.

Politistilor li se pare ceva suspect. Experienta le spune ca ar trebui sa perchezitioneze masina. Armele albe nu intarzie sa apara, spre marea mirare a proprietarului masinii. Dupa numai cateva secunde, politistul observa si o bata de baseball. Soferul e din ce in ce mai surprins. Nici el nu-si explica ce se afla in masina. Oamenii legii isi fac datoria sa-l anunte pe barbat ca are mari probleme mai ales dupa ce au gasit in masina chiar si un girofar de politie!

Intre timp, isi fac aparitia colegii de la circulatie. Si ei sunt mirati de tupeul acestui sofer care se credea la fel de important ca si politistii de la Crima Organizata. Le explica agentul care a ajuns primul la fata locului. Cei doi soferi sunt invitati respectuos la sectie pentru clarificarea situatiei.

Noul Cod Penal prevede sanctiuni blande in astfel de cazuri. Armele au fost confiscate. La fel si girofarul, iar soferii au primit doar o amenda. Daca ar fi fost prins inainte de schimbarea legii, soferului in cauza i s-ar fi intocmit dosar penal. Acum insa, legiuitorii au hotarat sa imblanzeasca legea, asa ca sa nu ne miram ca nimic nu mai poate pune stavila tupeului unora.
##VIDEO120841##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.