SABBAGH in ACTIUNE. Riscul e meseria lor! Jandarmii romani mereu in prima linie a frontului

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:07

Christian Sabbagh si rubrica "Sabbagh in actiune" a Stirilor Kanal D te invita sa vezi cum se desfasoara antrenamentele fortelor de elita!

Intervin numai atunci cand situatia scapa de sub control! Sunt in permanenta pregatiti sa plece in orice moment in cele mai indepartate colturi ale lumii. Negociatorii incearca sa calmeze multimea. Tratativele esueaza, insa! Fortele de ordine fac eforturi disperate sa tina situatia sub control. Se formeaza un prim cordon de protectie! Intre timp incep sa soseasca intaririle. Manifestantii nu fac niciun pas inapoi.

Par si mai indarjiti! Jandarmii sunt nevoiti sa intervina in forta.

Jandarmii nu-i pot dispersa pe manifestanti, dar reusesc sa-i impinga spre o strada laturalnica. Observa, insa, cu stupoare ca exact asta isi doresc si manifestanti, care se repliaza in spatele unei baricade pregatite dinainte.

Dupa ce si-au luat toate masurile de protectie, jandarmii dau semnalul atacului asupra baricadei. Chiar daca unii dintre conducatorii revoltei sunt capturati, riposta manifestantilor este darza. Asaltul fortelor de ordine e oprit cu focuri de arma.

Un tragator izolat incearca sa creeze panica.

Se trage! Ranitul este protejat de colegi. Medicii ii acorda primul ajutor. E clar, e nevoie de un elicopter care sa-l duca la cel mai apropiat spital, dar, pentru asta, trebuie mai intai curatata zona de teroristi! Un grup de comando porneste in cautarea tragatorului izolat! Se declanseaza un schimb intens de focuri!

##VIDEO135259##

Jandarmii incearca sa asigure aterizarea in siguranta a elicopterului care va transporta ranitul la spital.

In acest moment se indeplineste procedura MED-EVAC care inseamna „Medical evacuation”, adica "evacuare din motive medicale" Schimbul de focuri continua!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Imaginile pe care le-ati vazut in premiera sunt un antrenament, simularea unei situatii reale de lupta. Ele pot, insa, oricand deveni realitate pentru jandarmii romani care, incepand din 2002, participa la operatiuni internationale, ca forte de politie sau de mentinere a pacii.

In toti acesti ani, profesionalismul luptatorilor din Batalionul pentru Misiuni Internationale a facut ca Jandarmeria Romana sa nu aiba nicio pierdere umana, desi au actionat si actioneaza in zone de razboi precum Afganistan, Iraq, Georgia sau Congo!

Buna pregatire a luptatorilor romani este recunoscuta si de partenerii externi ai tarii noastre. Timp de o zi am fost camaradul de arme al acestor oameni si am inteles cat de important este sa te poti baza pe sprijinul lor neconditionat.

Pentru ca in teatrele de razboi nu e timp pentru cuvinte, trebuie sa intelegi ce ai de facut dintr-un gest sau o privire.

 

 


Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?