Sabrina Voinea renunță la gimnastică după deciziile controversate din finala Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Mama sportivei a făcut anunțul: „Nu mai vreau să mai aud de gimnastică!”

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 06 aug 2024, 10:46

Sabrina Voinea a ratat podiumul după mai multe decizii controversate de arbitraj

Sursa: Profimedia

Fosta mare campioană și antrenoarea Camelia Voinea a anunțat că ea și fiica sa, Sabrina Voinea, renunță definitiv la gimnastică, acuzând nedreptăți și lipsa de susținere.

Fosta mare campioană și actuala antrenoare, Camelia Voinea, mama gimnastei Sabrina Voinea, a făcut un anunț șocant după finala de la sol, susținută recent.

Sabrina Voinea se retrage din gimnastică

La câteva ore după încheierea competiției, Camelia Voinea a postat pe Facebook un mesaj ferm, însoțit de imagini din timpul exercițiului fiicei sale, declarând că renunță la gimnastică.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică.

Sunt toate aici, merita medalie. Noi astăzi, aici, am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni. Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a scris Camelia Voinea pe rețelele sociale.

Într-o intervenție pentru GSP.ro, Camelia Voinea a subliniat că decizia de a renunța la gimnastică a fost determinată de experiențele traumatizante și de nedreptatea pe care a simțit-o la competițiile internaționale.

„În sufletul meu, Sabrina este campioană. După tot prin ce am trecut, nu mă așteptam să ni se întâmple așa ceva la Jocurile Olimpice. Știu că arbitrele au CV, dar nu poți să dai așa într-un copil de 17 ani. Așteptăm explicații, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, și la plecare, și la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului.

Le-am și postat, să le vadă toată lumea. Am trimis argumentele mele, nimeni nu are nicio explicație. Nici Nadiei nu știau ce să-i răspundă, dar ne-au respins contestația. Nadia i-a scris președintelui federației internaționale și i-a cerut explicații. Am vorbit și cu Anca Grigoraș, care era la București, și mi-a zis că o să caute explicații, dar nu m-a mai sunat. Vedem ce face federația, dar noi am venit aici fără arbitri, nu ne ajută nimeni, nu are cine să ne apere drepturile.
Mi-e scârbă de ce am trăit, eu nu vreau să mor în sală”
, a declarat Camelia Voinea.

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român după ce a fost găsit legat într-un canal din Bruxelles. Bărbatul a murit la spital

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1747/20422021/1/sabrina-voinea-finala-olimpica-jo-paris-2024.jpg

Citește și: Cât costă trei nopți de cazare pe insula Thassos, din Grecia, în minivacanța de Sfânta Maria, pentru o familie cu un copil

Camelia Voinea: „Am vorbit și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează”

Nemulțumirea fostei campioane este amplificată de penalizările primite de Sabrina în finala Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Pe lângă o penalizare de o zecime, punctajul la dificultate al Sabrinei a fost redus față de cel din calificări, chiar dacă a prezentat același exercițiu.

„Nadia i-a arătat lui Bart că Sabrina va fi pe primul loc. Și i-au dat 13,700, cu o dificultate de 5,900. De ce? Același exercițiu a fost și în calificări și atunci a luat 13,900. Cu punctajul acela era bronz. Și i-au mai luat o zecime, ca să nu fie nici medalie. Că americanca este pe final de carieră și Sabrina mai poate merge la Jocurile Olimpice. Câștigă cine este mai bun, nu contează vârsta. Până și americanii au fost nedumeriți”, a acuzat Camelia Voinea.

Ea a reconfirmat anunțul făcut pe rețelele sociale, declarând că nu mai dorește să aibă de-a face cu gimnastica: „Vorbesc serios, nici nu mai vrea să mai aud de gimnastică, sunt foarte supărată. Am stat doi ani în București și numai noi știm peste câte am trecut. Dar să-i ia medalia de la gât Sabrinei este prea mult. Nici ea nu este bine. Am vorbit și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează”.

Camelia Voinea și Sabrina Voinea au decis să renunțe la gimnastică, dezamăgite de nedreptățile și lipsa de susținere din partea federației și a arbitrilor. Declarațiile dure ale Cameliei Voinea pun în lumină problemele din gimnastică și dificultățile cu care se confruntă sportivii și antrenorii lor.

Credit: GSP.ro

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.