Sacrificiile pe care Irina-Margareta Nistor a fost nevoită să le facă, pentru a-și putea îndeplini visul: „Când se încurca treaba foarte tare, nu aveam încotro”

Autor: Andreea Buinoschi

Irina-Margareta Nistor a recunoscut că perioada în care a trăit prima parte a vieții nu a fost una deloc ușoară

Sursa: Captură video Kanal D

Irina-Margareta Nistor a fost nevoită să apeleze la unele ajutoare, pentru a reuși să își îndeplinească cel mai mare vis profesional. Chiar și așa, a încercat să recurgă la acest gest doar când a fost nevoie cu adevărat.

Irina-Margareta Nistor a fost invitata de săptămâna aceasta a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Criticul de film a recunoscut de câte ori a avut nevoie de ajutor extern, pentru a rezolva anumite probleme serioase.

De cât ori a apelat Irina-Margareta Nistor la cunoștințe

Irina-Margareta Nistor a recunoscut că perioada în care a trăit prima parte a vieții nu a fost una deloc ușoară și a fost nevoită, pe alocuri, să apeleze la unele relații, pentru a rezolva anumite probleme.

„Când se încurca treaba foarte tare, atunci, nu aveam încotro. Acolo, era o relație un pic diferită, apropos de Mia Groza. O știam, lucrase mama cu ea, lucrase și ca interpret și îmi aduc aminte că mama povestea că, prima dată, aveam un an, murise Groza și m-am suit pe o masă, așa, fiind foarte mică, ea fiind foarte înaltă și, când am văzut-o așa înaltă și în negru, am început să plâng.

Și mama a murit de rușine «Aoleu, ce ai făcut», ce nu știu ce, dar, într-adevăr, da, nu mai era altă soluție și, pe urmă, trebuie să ne gândim în ce perioadă eram și că nu ne imaginam că o să treacă, vreodată, comunismul, deci trebuia să ne facem un scenariu de supraviețuire pe care să încercăm să trece mai departe cu el.

Citește și: Irina Margareta Nistor: a dublat în secret peste 3000 de casete înregistrate și aduse din Vest. La naștere medicii nu i-au dat șanse de supraviețuire

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum timpul trecea, lumea înțelege mai greu chestia asta. Deci, era așa: trebuia să îți alegi niște sate. Eu mi le-am ales pe alea, pentru că acolo se putea preda rusă, eu nu știam rusă, am zis  că mă duc la Inspectorat, le spun că nu știu rusă și au zis «Nu-i nimic! Învățați odată cu copiii, nu-i nicio problemă»”, a povestit aceasta.

Irina-Margareta Nistor a încercat mai multe varianta, pentru a obține ceea ce își dorește

Irina-Margareta Nistor a căutat mereu toate variantele care puteau să o ajute să câștige lucrurile pe care și le dorește. Văzând că nu a avut sorți de izbândă cu ceea ce a încercat să facă, aceasta a schimbat abordarea.

„Bun, asta nu mi-a mers. După care, trebuia să ai trei ani, să ai un definitivat, ca să te poți muta.

După aia, ca să intrii la această instituție, instituție care instituția e gradul zero, cum era televiziunea, trebuia să fii membră de partid, deci erau tot felul de lucruri care trebuiau să concure, ca tu să poți să-și duci viața mai departe, iar eu să-mi pot vedea filmele.

Citește și: Irina-Margareta Nistor, invitată duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Pentru mine, asta este absolut esențial, să pot trăi, să vad filme. Într-un sat, mai cu seamă atunci, nici măcar nu se inventase video, ca să zic că le-aș fi putut vedea acolo iar la televizor”, a mai precizat aceasta.