Sacrificiile supraomenești pe care Cristina Bălan și soțul ei le fac, pentru a avea grijă de gemenii lor cu sindromul Down. Artista i-a adus pe lume în urmă cu nouă ani

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 31 oct 2022, 22:27

Sacrificiile supraomenești pe care Cristina Bălan și soțul ei le fac, pentru a avea grijă de gemenii lor cu sindromul Down. Artista i-a adus pe lume în urmă cu nouă ani

Sursa: Captură video

Cristina Bălan este, de nouă ani, mama a doi copii cu sindromul Down. Creșterea gemenilor este una dificilă și plină de provocări, dar artista face totul din iubire pentru copiii ei.

Cristina Bălan este însărcinată din nou și se află în 25 de săptămâni. Aceasta se bucură de a treia minune din viața ei și a mărturisit că oamenii o felicită pentru curajul pe care îl are de a mai face un copil, după ce primii doi, gemenii, au sindromul Down. Aceasta a făcut mai multe declarații despre viața ei, în cadrul emisiunii „În Oglindă”, de pe canalul de YouTube theXclusive. 

Cristina Bălan urmează să aducă pe lume un copil fără nicio problemă medicală

„Am certitudinea că nu este nicio problemă cu această sarcină. Nu ne mai permiteam, din toate punctele de vedere, pentru că gemenii noștri încă necesită multă atenție, consum foarte mare de timp, emoțional, terapii, nu puteam să mai punem nici în familia noastră o presiune atât de mare, încât să mai vină un copil care să necesite la fel de multă atenție, iar terapii.

Nu aveam resursele necesare, așa că, foarte asumat, cel mai probabil, aș fi renunțat, dar având aceste antecedente. Consider că mi-am făcut datoria”, a spus aceasta în emisiunea „În Oglindă”.

Citeste si: „Am fost acuzată că am născut copii defecți și că am împovărat societatea”. Cristina Bălan, declarații în premieră despre greutățile prin care trece ca mamă a doi copii cu sindromul Down

Artista a recunoscut că marea întrebare a ei și a soțului ei este „ce s-ar întâmpla cu copiii, dacă s-ar întâmpla ceva cu ei”.

„Din acest motiv, căutăm să facem tot posibilul să îi aducem la un nivel cognitiv cât mai înalt și la o independență. Ei, deja, sunt cât se poate de independenți. Există metode alternative. Dacă nu avem parte de centre terapeutice integrate cu tot ce trebuie, le facem noi, de asta ne-am și dedicat viețile, de nouă ani încoace, lor.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Îi învățăm și îi ghidăm la fiecare pas, cu prețul acestui consum psihic și emoțional enorm. Este un consum foarte mare, dar ni l-am asumat”, a mai spus aceasta.

Cristina Bălan și soțul ei au o responsabilitate mult mai mare decât în cazul altor părinți

Cristina Bălan susține că, așa cum se întâmplă în cazul copiilor mici, și gemenii ei preiau mult mai repede comportamentele negative decât pe cele pozitive, dar problema cea mai mare o reprezintă faptul că, în cazul copiilor ei, comportamentele negative rămân întipărite mai mult timp.

Citeste si: Cristina Bălan s-a îndrăgostit de soțul ei după o lungă perioadă de prietenie. Cântăreața nu ar fi crezut că ar putea să aibă sentimente pentru Gabriel: „Aveam sentimente de iubire pe care le credeam strict platonice”

Din acest motiv, ea și Gabriel, soțul ei, trebuie să fie foarte atenți la ceea ce preiau copiii ei și să încerce să găsească modalități rapide prin care să îi dezvețe de ceea ce nu este așa cum ar trebui.

Mai mult decât atât, aceasta a declarat că îi este foarte greu și din punct de vedere financiar, deoarece creșterea unor copii cu sindromul Down necesită implicare totală, de dimineața până seara, lucru ce nu îi permite să aibă un loc de muncă.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.