Salamul de biscuiți de post: Soluția pentru a te abține de la dulce până la Crăciun. Rețeta simplă a desertului delicios

Author: Diana Ghita

Cum prepari salamul de biscuiți de post

Sursa: Captură YouTube

Mai este o săptămână până la Crăciun, așa că cei care țin post încă mai trebuie să aștepte până la ziua în care vor avea dezlegare.

Însă, noi am găsit soluția ideală pentru pofticioșii care nu mai pot aștepta până la Crăciun. Am pregătit o rețetă specială pentru credincioșii care țin post, despre o prăjitură permisă și în perioada postului.

De ce aveți nevoie pentru salamul de biscuiți de post

Pentru a face un salam de biscuiți de post foarte gustos, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru umplutură: 

  • 300 g nuci
  • 500 g biscuiți
  • 50 g stafide
  • 150 ml apă
  • 1 lingură de gem
  • 50 g cacao
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • esenţă de rom, după gust

Pentru blat:

  • 60 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 2 linguri cacao
  • 300 g făină
  • 1 cană de zahăr
  • 1 plic praf de copt

Citește și: Prăjitura Crăciunița, cu bezea și nucă, din care invitații vor cere a doua porție. Este perfectă pentru masa de Crăciun

Cu această rețetă veți obține cel mai gustos salam de biscuiți de post

Mai departe urmează câteva etape foarte simple, prin care, dacă le urmezi cu strictețe, veți obține salamul de biscuiți perfect. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În primul rând trebuie să pregătiți blatul, amestecând, mai întâi, apa, uleiul și sarea. Într-un alt bol amestecați făina, praful de copt, zahărul și pudra de cacao.

Mai apoi, amestecul lichid se va combina, puțin câte puțin, cu prafurile. Ulterior, compoziția obținută se va turna pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tava trebuie lăsată la cuptor timp de 30 de minute.

În acest timp, preparați umplutura desertului măcinând un 125 de grame de biscuiți și rupându-i în bucăți pe restul.

Urmează nucile, care trebuie să fie prăjite timp de 10 minute, iar mai apoi zdrobite.

După ce ați făcut aceste lucruri, zahărul, împreună cu apa, trebuie să fie lăsate la foc mic până se topește tot zahărul. Mai apoi, după ce luați oala de aragaz, urmează să adăugați pudra de cacao, gemul, biscuiții, nucile și stafidele înmuiate în apă călduță. 

Toate acestea trebuie adăugate treptat, până când compoziția se omogenizează.

Ulterior, după ce au trecut cele 30 de minute în care blatul a stat la cuptor, acesta va fi pus pe o folie alimentară și acoperit cu amestecul de mai sus.

La final, totul trebuie să fie bine înfășurat în folie, în așa fel încât să formeze un rulou care trebuie lăsat la frigider până când se întărește.

Citește și: Așa faci cel mai bun cozonac care se desface în fâșii! Rețeta bunicii