Bugetarii care au un salariu mai mare decât cel al lui Klaus Iohannis urmează să fie impozitați progresiv. Ministrul Muncii a spus că impozitarea se va face doar în rândul persoanelor angajate la stat, ceea ce înseamnă că angajații din mediul privat nu vor putea fi taxați în acest sens.
Conform Observatornews.ro, potrivit ultimei declarații de avere a lui Klaus Iohannis, acesta încasează lunar suma de 14.865
Marius Budăi a asigurat că nu vor exista „taxe noi pentru veniturile salariale”
Joi, 9 iunie, Marius Budăi a declarat că „nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depăşeşc salariul preşedintelui Republicii România.
„Eu am fost plecat la OCDE. Înainte de a fi plecat, ultima discuţie pe care am avut-o ştiu că nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depăşesc salariul preşedintelui Republicii România.
Asta ştiu că este discuţia pe care am avut-o ultima dată, o să văd şi eu noua formă(...). Noi vorbim de veniturile bugetarilor care depăşesc, deci nu de salariu, pentru că ştiţi că mai sunt sporuri, vorbim de venituri. Acolo era o discuţie să fie impozitate progresiv”, a continuat acesta.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Salariul minim european urmează să fie introdus
După doi ani, timp în care s-a negociat asupra salariului minim european, membrii Uniunii Europene au ajuns la un numitor comun. Salariul minim european a fost aprobat și urmează să fie calculat în funcție de nivelul de dezvoltare al fiecărei țări, dar și de venitul pe care fiecare dintre acestea îl are, conform Stirileprotv.ro.
„Nu stabilim un salariu minim universal. Există clar o indicație cu privire la traiectoria ascendentă a salarilor minime din țările care le au, în acest moment, pe cele mai scăzute din Uniunea Europeană de a crește salariul minim către media europeană.
Noile state membre au de departe cele mai mici salarii minime care sunt, cumva, în situația de a prinde din urmă nordul mai productiv sau țări cum ar fi Germania sau Franța”, a declarat Dragoș Pîslaru, președintele Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European.
Deși această schimbare va fi una benefică, românii nu trebuie să își facă așteptări nerealiste. Salariile noastre vor diferi de salariile angajaților din țările mai bine dezvoltate.