Salarii mai mari pentru acești bugetari: „Este o anomalie pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 11 oct 2023, 18:04

Salarii mai mari pentru acești bugetari: „Este o anomalie pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare”

Sursa: PixaBay

O anumită categorie de bugetari vor primi salarii mai mari, anunță ministrul Educației, Ligia Deca. Deși oficialii au promis că draftul va fi finalizat până la data de 15 iulie, noua lege a salarizării încă nu este gata.

Ministrul Educației, Ligia Deca, nu a oferit o situație clară cu privire la mărirea salarială de la 1 ianuarie 2024.

Cine ar trebui să primească salarii mai mari din 2024

Ligia Deca a vorbit despre salariile directorilor din școli,  despre care crede că se vor rezolva în cel mai scurt timp.

„Înțeleg foarte bine dificultățile, am mare încredere însă că directorii vor înțelege că este o chestiune tranzitorie și îi rog să rămână în responsabilitățile pe care le exercită și acum, pentru că mă aștept ca în timp relativ scurt să avem o soluție. Știu că există și pe circuitul parlamentar o inițiativă legislativă menită tocmai să rezolve punctual această inechitate. Oricum, noua lege de salarizare în educație care a fost elaborată împreună cu reprezentanții sindicatelor corectează această problemă ”, a spus Ligia Deca. 

Citește și: Ce se va întâmpla cu persoanele care au cotizat 35 de ani la stat? Care sunt perspectivele sumbre legate de pensiile românilor

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie

Salarii mai mari pentru acești bugetari: „Este o anomalie pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare”
[Sursa: PixaBay]

„Este o anomalie pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare din învățământ. Această grilă este inclusă în Legea salarizării unitare, iar cei care trebuie să o modifice sunt colegii de la Ministerul Muncii. Noi am semnalizat această problemă încă din vară, am transmis și propuneri pentru remedierea ei Ministerului Muncii și primului ministru, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din educație acum câteva săptămâni și s-a promis o rezolvare a acestei chestiuni ”, a mai adăugat aceasta, potrivit RomâniaTV.

Unele cadre didactice au început deja să-și dea demisia

După greva profesorilor au rămas doar promisiuni, se pare.

Potrivit lui Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”,  „sunt deja directori care au început să-și dea demisia și procentul este destul de ridicat”.

Citește și: Vești bune pentru români! Ce trebuie să faci pentru a primi 400 de lei de la stat în luna octombrie

În luna iulie, sindicatele din învățământ au cerut ministrului Educației să schimbe o notă de subsol dintr-o anexă a Legii salarizării. Aceasta bloca creșterile salariale pentru directorii de școli.