Salariile cresc in 2020. Domeniile in care se castiga 10.000 de lei pe luna

Autor: L.S.
Actualizat: 22 nov 2020, 16:30

Un studiu recent arata ca salariile mediu brute au crescut la 5.941 față de anul precedent. Cea mai mare creștere s-a înregistrat în regimul hotelier.

Potrivit studiului Paywell 2019, cele mai crescute salarii s-au înregistrat în aceste domenii: strategie (12.220 lei), juridic (11.026 lei) și IT (10.769 lei).

Dacă ne reportam la angajați, creșterea salarială a fost de 10% pentru persoanele necalificate, 13% pentru pozițiile de management operațional și 9% pentru cele de top management, in domeniul privat.

Majorarea salarială raportată pentru 2019 depăşeşte nivelul de 4,6%, estimat pentru acest an de companiile respondente în ediţia anterioară, iar pentru 2020 se anticipează o creştere medie a salariilor brute de 5,7%, la angajatorii din domeniile de top.

Citeste si: 7 milioane de romani au cate 7.600 de lei in conturi fara sa stie! Cum se pot retrage banii

Citeste si: Creștere salariu 2020. Cu cât se majorează salariul minim și mediu: schemă de calcul

Citeste si: S-a dat lege: se poate iesi la pensie mai devreme, fara penalitati! Ce trebuie sa faci ca sa te incadrezi

Salariile cresc in 2020. Care sunt domeniile cele mai banoase

Previziunile pentru anul viitor sunt destul de bune. Se așteaptă o majorare de 7.42% pentru persoanele care lucrează în retail, de 6.3% pentru cei din sectorul farmaceutic și 7.43% pentru sectorul bancar.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Este dezastru! Incep concedieri masive: nu mai sunt bani de salarii si pensii. Declaratii oficiale: "Nu sunt bani pentru a plăti salariile şi pensiile conform actualei Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare"

Studiul salarial şi de beneficii PayWell România 2019 a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 100 de companii private din sectoarele financiar-bancar, farmaceutic, industrial, retail şi hotelier şi analizează nivelurile salariale şi politicile de remunerare.

sursa: capital

Citeste si: Cum o sa taie PNL pensiile si salariile! "Iohannis vrea sa va prosteasca"

Citeste si: Se da a 13-a pensie? E oficial: anuntul facut de ministrul Muncii

Citeste si: Mii de locuri de munca disponibile! Nu ai nevoie de experiență. Te angajează imediat