Salariul minim ar putea ajunge la 3000 de lei. Pensiile vor fi si ele mărite! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului

Autor: Alina Petre
Actualizat: 16 nov 2022, 09:41

Pensiile și salariului minim ar putea crește

Nicolae Ciucă a anunțat marți că pensiile și salariul minim pe economie ar putea crește.

Premierul a anunțat că se fac calcule la Guvern pentru o creștere a pensiilor, iar anvelopa va fi de 15% din PIB. Nicoale Ciucă a explicat că salariul minim va crește la 3000 de lei.

Citește și: Vești bune pentru români! Guvernul vrea să ofere fiecărei familii un ajutor financiar de 500 de lei pentru căldură, gaze, curent și lemn

Pensiile și salariul minim ar putea crește

Nicolae Ciucă a anunțat că pensiile ar putea crește, iar salariul minim pe economie putea la 3000 de lei, cu păstrarea facilităților.

„Discutăm și despre analiza pe care o facem la nivelul coaliției, să putem să ajutăm la compensarea inflației, care a depășit 15%. Trebuie să ne asigurăm ca cei cu venituri mici să poată depăși această perioadă”,

a declarat Nicolae Ciucă.

„Se lucrează pe baza prognozelor să asigurăm creșterea pensiilor. Este în analiză și pentru cei care au pensii mai mici, să putem asigura o pensie graduală”, a mai spus prim-ministrul Ciucă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Premierul anunță o schemă care va majora pensiile cu 15%.

”În acest moment se lucrează la nivelul structurilor de specialitate, astfel încât să asigurăm aceea anvelopă de 15% din buget. Sigur, ne dorim să asigurăm un venit crescut pentru cei cu pensiile cele mai mici.”, a declarat premierul.

Salariul minim pe economie ar putea ajunge la 3000 lei

La Guvern se fac calcule pentru creșterea salariului minim pe economie. Acesta ar putea ajunge la 3000 lei.

”Mâine vom avea întâlnirea tripartită la Guvern și împeună vom stabili tot ceea ce este legat de salariul minim(...) În momentul în care am discutat despre mărirea salariului minim la 3000 de lei, cu siguranță că vom păstra și facilitățile”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023: „Se va crea o anvelopă de cum ar fi o mărire de 15%”

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, vineri, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.