Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”

Author: Diana Ghita
Actualizat: 25 sep 2023, 23:38

Ce salarii vor cunoaște creșteri considerabile

Sursa: shutterstock.com; freepik.com

Salariile ar urma să fie mărite prin intermediul unei ordonanțe de urgență.

Respectivele venituri vor fi majorate în cel mai scurt timp.

Citește și: Este gata forma finală a proiectului măsurilor fiscale! Ce a transmis premierul Marcel Ciolacu

Ce angajați primesc salarii mai mari

Salariile minime ale lucrătorilor din domeniul agriculturii și din cel al construcțiilor urmează să fie mărite în viitorul apropiat. Aceste venituri vor fi majorate cât mai rapid, întrucât această măsură nu este inclusă în pachetul fiscal dezbătut de Guvern, ci este prevăzută într-o ordonanță de urgență distinctă.

„S-a decis că reglementarea salariului minim în construcții și în agricultură se va face prin ordonanță de urgență separată, tocmai pentru a ne asigura că aceste salarii vor crește cât mai repede cu putință.”, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a adus în vedere luni, 25 septembrie, faptul că salariul minim al angajaților din domeniul construcțiilor se va majora la suma de 4.500

de lei. Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de Guvern, în cadrul căreia s-a discutat proiectul măsurilor fiscal-bugetare.

Citește și: Cum afectează noile măsuri fiscale pensiile românilor. Ei sunt pensionarii care vor avea pensii mai mici

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce a transmis premierul Marcel Ciolacu

,,Nu se poate vorbi de austeritate când o măsură cheie este creșterea salariului minim cu 10% de la 3.000 de lei la 3.300 lei, iar în construcții prin OUG mărim salariul minim cu 12,5% de la 4000 de lei la 4500 lei.

Vorbim de o creștere a salariului minim pentru 2 milioane de oameni, iar angajații obișnuiți nu vor plăti nicio taxă în plus.”

, a declarat Marcel Ciolacu.

Conform declarației premierului, și restul salariaților vor beneficia de creșteri ale veniturilor, în ceea ce privește salariul de bază. La momentul de față, salariul minim brut este de 3.000 de lei, însă, acesta va urma să se ridice la suma de 3.300 de lei, începând cu 1 octombrie 2023. De la această dată, salariul majorat va urma să fie virat către 1.867.588

de angajați.

Și alți salariați vor beneficia de măriri. De la data de 1 noiembrie, cei ce lucrează la Metrorex vor primi salarii majorate cu 13%. Astfel, aceștia vor încasa, lunar, 7.400 de lei net. Această măsură a fost luată în urma înnoirii Contractului Colectiv de Muncă, întrucât angajații nu erau mulțumiți de salariile pe care le primeau.

Citește și: Cine sunt pensionarii care vor beneficia de ajutor de la Guvern. Seniorii vor primi între 600 și 1.00 de lei

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.