Adrian Câciu a propus ca, începând cu data de 1 ianuarie 2024, salariul minim pe economie să crească din nou. Chiar și așa, deși vestea poate părea îmbucurătoare, taxele, impozitele și contribuțiile vor crește și ele.
Salariul minim pe economie ar putea crește de la 1 ianuarie 2024
Deși nu s-a stabilit oficial cest lucru, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, i-a asigurat pe români că salariul minim pe economie va crește.
De asemenea, PSD ia în calcul, pe lângă majorarea salariului minim pe economie, și eliminarea TVA-ului aplicat pentru produsele de bază, dar și taxarea suplimentară a companiilor mari.
Adrian Câciu susține că aceste măsuri au scopul de a crește veniturile românilor care, oricum, în ciuda măsurilor sociale adoptate de Guvern, tot nu reușesc să țină pasul cu scumpirile galopante.
„Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației”, a spus ministrul de Finanțe.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Adrian Câciu vrea o creștere mare a salariului minim pe economie
Ministrul s-a raportat la suma cu care a crescut salariul minim pe economie începând cu data de 1 ianuarie 2023 și susține că vrea ca, începând cu data de 1 ianuarie 2024, acesta să crească tot cu o sumă importantă.
„ Salariul minim pe economie cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023.
Chiar și așa, majorarea salariului minim pe economie depinde de modul în care economia se va prezenta, de modul în care aceasta se va manifesta în primul trimestru al anului, dar și în funcție de de spațiul fiscal de care va dispune țara noastră.
De asemenea, Adrian Câciu a fost întrebat dacă salariul minim pe economie ar putea ajunge la 4.000 de lei, însă ministrul a spus că, mai întâi, trebuie realizate anumite analize: „O să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.