Salata calda de ciuperci cu usturoi, bacon si ou romanesc

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 20 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

1 kg ciuperci proaspete
1 capatana de usturoi
2 legaturi de patrunjel
Sare, piper, ulei de masline
6-8 felii de bacon
4 oua proaspete


Mod de preparare

Taiati ciupercile in sferturi. prajiti-le intr-o tigaie foarte incinsa cu o lingura de ulei de masline.
Asezonati cu sare, piper, apoi adaugati usturoi tocat marunt.
Continuati sa prajiti inca 30 de secunde pana se gateste si usturoiul. Luati de pe foc si adaugati mult patrunjel proaspat tocat.
Serviti salata calda cu una-doua feli de bacon crocant deasupra si un ochi romanesc pe care il faceti astfel: intr-o craticioara puneti apa la fiert, adaugati sare si o lingura de otet, apoi spargeti un ou cu grija in apa ca sa ramana cat mai intact cu putinta.
Fierbeti 2 minute, scoateti oul in apa rece ca sa se opreasca din fierbere si sa se pastreze galbenusul moale si cremos.

 

Taguri: