SALATA CRETANA DAKOS, o optiune sanatoasa pentru pranz! Se prepara in doar 20 de minute si este foarte buna

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 24 sep 2020, 13:30

Reteta de azi se numeste salata cretana dakos. Adica vine din Creta si se face cu resturile de paine uscata ramase de la un copt la altul.

 

Cel mai sanatos pranz! Se prepara in doar 20 de minute si este delicios
Reteta de azi se numeste salata cretana dakos. Adica vine din Creta si se face cu resturile de paine uscata ramase de la un copt la altul. In esenta ei salata e simpla si imbina cele mai bune gusturi mediteraneene (masline, capere, ulei de masline, oregano) cu cele mai comune de rosie si ceapa.
Peste toate se sfarama si niste branza, feta la origini, gorgonzola la mine. Nimic sofisticat, si totusi atat de bun!
SALATA CRETANA DAKOS
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatier: 0 minute
Ingrediente pentru 4 opersoane
6 rosii medii
1 ceapa rosie medie
50 g masline fara samburi
30 g capere conservate in sare
100 g branza sarata (feta, gorgonzola, telemea)
3 linguri cu ulei de masline extravirgin
oregano verde
felii
de paine de casa cu maia naturala putin mai veche (sau paine de ovaz)
sare, piper dupa gust
Mod de pregatire
Caperele se spala bine cu apa rece, apoi se scurg bine.
Rosiile se taie cubulete si (cu tot cu sucul) se pun intr-un castron.
Maslinele se taie in jumatati.
Ceapa rosie se taie rondele.
Branza se rupe in bucati mici.
Peste rosii, in castron, se pun caperele, maslinele, ceapa rosie, uleiul, putin piper si frunze verzi de oregano.
Salata cretana dakos se potriveste de sare, apoi feliile de paine se pun inauntru, ca sa absoarba din sosurile delicioase.
Sursa: retetedesuflet.ro

In esenta ei salata e simpla si imbina cele mai bune gusturi mediteraneene (masline, capere, ulei de masline, oregano) cu cele mai comune de rosie si ceapa.

Peste toate se sfarama si niste branza, feta la origini, gorgonzola la mine. Nimic sofisticat, si totusi atat de bun!

SALATA CRETANA DAKOS

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatier: 0 minute 

Ingrediente pentru 4 opersoane
6 rosii medii
1 ceapa rosie medie
50 g masline fara samburi
30 g capere conservate in sare
100 g branza sarata (feta, gorgonzola, telemea)
3 linguri cu ulei de masline extravirgin
oregano verde
felii de paine de casa cu maia naturala putin mai veche (sau paine de
ovaz)
sare, piper dupa gust 

Mod de pregatire
Caperele se spala bine cu apa rece, apoi se scurg bine.Rosiile se taie cubulete si (cu tot cu sucul) se pun intr-un castron. Maslinele se taie in jumatati.Ceapa rosie se taie rondele. Branza se rupe in bucati mici.Peste rosii, in castron, se pun caperele, maslinele, ceapa rosie, uleiul, putin piper si frunze verzi de oregano. Salata cretana dakos se potriveste de sare, apoi feliile de paine se pun inauntru, ca sa absoarba din sosurile delicioase.


Sursa: retetedesuflet.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: