Andive 200 g
Grapefruit 1 buc
Miez de nuca 30 g
Sos de portocale cu tarhon
Suc de portocale 250 g
Otet balsamic 50 ml
Ulei de masline 80 ml
Sare
Mustar 15 g
Tarhon
Mod de preparare
Andivele se rup cu mana sau se taie folosind un cutit ceramic pentru a nu oxide.
Grapefruit-ul se curata de coaja, iar pulpa se taie cuburi.
Se amesteca intr-un castron andivele, pulpa de fruct si miezul de nuca zdrobit.
Separat se pregateste sosul de portocale cu tarhon.
Intr-o craticioara se pune sucul de portocale si se fierbe la foc tare pana se reduce la jumatate.
Se amesteca intr-un castron otetul balsamic cu sucul redus, mustar, sare si tarhon.
Apoi se pune in fir subtire uleiul de masline si se bate cu telul pana se ingroasa.
Sosul obtinut se pune peste amestecul de andive.