Ingrediente
300 -400 g pulpa de vitel sau vita
500 g cartofi
150 g castraveti la sare
150 g gogosari la otet
150 g morcov
50-100 g telina
100 g mazare conserva
Pentru maioneza:
1 ou
1 lingura mustar
250 g ulei
Sare, piper
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Carnea se fierbe cu o lingura de sare si o foaie de dafin, apoi se lasa la racit si se desface in fasii subtiri.
Cartofii, morcovul si telina se fierb impreuna cu putina sare si se taie cubulete.
Castravetii si gogosarii se taie cubulete si se scurg de excesul de zeama, prin presare.
Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele cat mai reci cu putinta, se asezoneaza putin si se amesteca cu maioneza pana avem o consistenta cremoasa, dar nu prea grea.
Maioneza se face astfel: toate ingredientele se pun intr-o cana inalta si ingusta (de blender) si se amesteca/ blendeaza timp de 10-30 de secunde (cana se poate inlocui cu un borcan ingust si inalt in care sa incapa para
Pentru ornat, se pastreaza cateva legume.