Ingrediente
Pentru salata de fructe:
1 portocala mare
2-3 kiwi
2 pere mari si suculente
2 banane coapte bine
3-4 piersici
1 lamaie
2-3 linguri de coniac sau de lichior de fructe
Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
2 -3 linguri unt topit
Coaja rasa de la ½ portocala
200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Aluatul
Batem ouale cu un praf de sare si
Lasam la rece cateva minute sa se “odihneasca” aluatul.
Intr-o tigaie nonaderenta, picurati 1-2 ml de ulei sau unt topit pe care il intindeti bine in toata tigaia.
Puneti-o pe foc si cand s-a incins bine, turnati cate un polonic de aluat, prajiti bine pe ambele parti circa 1-2 minute pana cand clatia devine usor aurie.
Salata de fructe
Taiati fructele in cuburi mari, stropiti-le cu zeama de lamaie, apoi stropiti-le cu putin lichior sau coniac, adaugati menta si amestecati cu grija ca sa se omogenizeze aromele, dar sa se pastreze consistenta fructelor.
Asezati in boluri mici de salata, fructele, peste care puneti frisca batuta si fasii de clatite, pe care le taiati mai late.
Decorati cu mai multa menta pentru ca salata sa fie racoritoare.