Salata de pepene galben cu creveti

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Usor de preparat!

Ingrediente

Pepene galben 2 buc
Creveti decorticati 250 g
Ridichie alba 150 g
Lamaie 1 buc
Ceapa 1 buc
Marar 1 leg
Avocado 1 buc

Pentru sos:
Maioneza 6 linguri
Ketchup dulce 3 linguri
Suc de pepene 2 linguri
Coniac 1 lingura
Miere 1 lingura
Esenta de anason 1 lingurita
Sare, piper


Mod de preparare

Se taie pepenele in doua jumatati, se scot semintele si cu o lingurita se formeaza bile din miezul unei jumatati.

Fructul de avocado se taie in doua, se indeparteaza samburele, apoi se scoate miezul sub forma de bile care se stropesc cu zeama de lamaie.
Ridichia se spala si se taie in lame fine.
Crevetii se trag la tigaie la foc iute, se stropesc cu zeama de lamaie, se da gust si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se combina maioneza cu ketchup, creveti reci, suc de pepene, coniac, miere, esenta de anason, sare, piper.

Peste sosul format se adauga bilutele de pepene si avocado, fasiile de ridichie, ceapa taiata pestisor, marar si se amesteca.
Tot amestecul de ingrediente se pune in jumatate de pepene.

 

Taguri: