Ingrediente
4 vinete medii
1 ceapa mica
150 ml ulei de floarea ssoarelui
1 lamaie
1 paine toast
Sare si piper
Mod de preparare
Coaceti vinetele in cuptorul incins la foc maxim pe functia grill sau pe o plita incinsa, pana se innegresc usor pe fiecare parte.
Scoateti-le intr-un bol acoperite cu un capac, insa nu inainte de a le presara cu putina sare, ce le va inmuia mai bine si se vor curata mai usor.
Decojiti vinetele, lasati-le la scurs cateva ore de preferat, apoi tocati-le cu un cutit de lemn, o lingura sau orice altceva, evitand metalul pentru a nu oxida.
Dupa ce le-ati tocat marunt, adaugati ceapa tocata cat mai fin cu putinta, adaugati sare dupa gust, zeama de lamaie pentru a le face mai usoare si a le intensifica gustul. Apoi uleiul treptat, frecand-u-le pana cand devin cremoase. Adaugand zeama de lamaie, nu veti mai fi nevoiti sa folositi asa mult ulei.
Prajiti painea cat mai bine apoi serviti salata cu paine prajita.