Ingrediente
6 rosii bine coapte
2 castraveti
2 cepe rosii mari
1 capatana de salata create
300 g sunca presata
200 g masline kalamata
200 g telemea de capra/oaie
1 legatura busuioc
500 g paste
Sare, piper, ulei de masline, o lamaie
Oregano
Mod de preparare
Se fierb pastele in apa clocotita in care adaugati o lingura de sare.
Cand s-au fiert, lasati-le sa se raceasca putin.
Spalati foarte bine legumele cu multa apa rece.
Taiati rosiile in cuburi mari, taiati castravetii in rondele, taiati ceapa julienne, rupeti salata in bucati marisoare, taiati fasii de sunca presata, scoateti samburii de la maslinele kalamata (presand usor maslinele pe un tocator, samburele va iesi foarte usor), taiati telemeaua in cuburi de un cm.
Puneti toate legumele, impreuna cu branza, sunca si maslinele intr-un bol mare de salata, impreuna cu pastele.
Intr-un castronel amestecati dressingul de salata astfel: sare, piper dupa gust, zeama de la o lamaie si 3-4 linguri de ulei de masline.
Parfumati dressingul cu oregano, turnati-l peste salata, apoi adaugati frunze de busuioc rupte mai mare si amestecati bine.
Serviti cat mai rece.