Salata NON CALORICA, alegerea perfecta dupa festinul de Paste. Vezi cum se prepara!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 10 oct 2020, 01:40

Cui pe cui se scoate. Zicala din popor e cum nu se poate mai nimerita cand vine vorba de excesele de sarbatori.

Daca vreti sa scapati de kilogramele in plus, asezati-va la masa. Va dam noi o reteta de slabit! Legumele si verdeturile de primavara sunt un aliat de nadejde in curele de slabire. Cel putin, asa sustin specialistii care le recomanda nu doar pentru continutul bogat in minerale si vitamine, ci si pentru numarul redus de calorii. Iata de ce aveti nevoie pentru o salata aromata si sanatoasa: spanac, salata, ceapa verde, ridichi, rosii, telina, patrunjel, grapefruit, portocale, ghimbir, usturoi, ulei de masline, creveti, seminte de floarea soarelui, sare si piper.

Caloriile negative, dupa cum stim, ard mai multa energie decat contin ele-mancam si slabim. In general, mancarea noncalorica se bazeaza pe legume fierte sau crude ”, ne explica bucatarul. Prima data se pun la fiert cateva felii de ghimbir, cu un praf de sare. „ Inainte sa bagam crevetii, o sa punem si doi catei de usturoi zdrobiti ”, continua bucatarul-sef.

Se adauga apoi crevetii, care se lasa la fiert, atentie, nu mai mult de 3 minute! Spanacul si salata se rup bucati si se aseaza intr-un bol mare.

Spanacul are foarte mult fier, contine foarte mult fier, antioxidanti, contine viamina A, D. Salata verde la fel ne ajuta foarte mult la detoxifiere, la cura aceasta dupa Paste ”, in plus, ne spune chef-ul un secret: „ Putem manca o piata intreaga de salata, nu o sa ne ingrasam! ” Ceapa, rosiile si ridichiile se taie si se adauga in bolul cu salata. Din portocale si grapefruit folosim doar pulpa fructelor.
Nota dulceag-amaruie da salatei un gust echilibrat.

##VIDEO110377##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Revenim la creveti! Se scot din apa, se taie in doua, iar apoi se asezoneaza cu ulei de masline, sare, piper, patrunjel verde, ghimbir si usturoi tocat fin. „ Putem pune seminte de floarea soarelui, decojite, nesarate si neprajite. Semintele sunt bune, contin uleiuri esentiale ”.

Pentru sos, sucul de la citrice se amesteca in uleiul de masline, laolalta cu o felie de ghimbir si patrunjel verde. Bucatarul-sef or ecomanda: „ Este o salata colorata, proaspata, de primavara, recomandata sa se consume dupa masa de Paste. Puteti manca foarte multa, cu siguranta nu va veti ingrasa si o sa fiti sanatos si frumosi!

 

 

Taguri: