Salată orientală: o rețeta ușoară care îți creează dependență

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 23 nov 2023, 02:40

Salata orientală este ușor de pregătit și poate fi servită ca fel principal.

Sursa: https://pixabay.com/

Salata orientală este asemănătoare cu salata boeuf, dar mult mai ușor de pregătit.

Salata orientală este ușor de pregătit și poate fi servită ca fel principal, mai ales când vrem să pregătim ceva rapid și ușor.

Ce reprezintă salata orientală

Salata orientală este o mâncare populară în România asemănătoare cu salata boeuf. Este adesea servită ca felul întâi în ocazii festive sau ca "entrée". Salata de boeuf cuprinde morcovi, mazăre, fasole verde, ceapă, cartofi, ouă, castraveți murați și de asemenea, măslinele.

Unii prefer să adauge ceapă verde și verdeață, precum mărar, dar și roșii pe timpul verii.

Citește și: Rețetă de pizza pe blat de pâine

Care este diferența dintre salata boeuf și cea orientală?

În limba franceză, boeuf înseamnă vită. Rușii i-au dat denumirea de salată de iarnă sau salată Oliver, deoarece Lucien Oliver este considerat inventatorul acesteia.

Această salată mai era cunoscută drept „vânat în maioneză”, deoarece pentru prepararea acesteia se folosea carne de vânat, prepelițe, crabi și caviar. Ingredientele folosite erau diferite de la un anotimp la altul. Printre ingredientele care se mai adăugau se numără: trufele, pieptul de rață sau aspicul. Salata oriental nu conține carne și nici maioneză, acest lucru făcând-o mai ușor de digerat.

Citește și: Rețeta de balmoș: Iată cum se prepară mâncarea tradițională bucovineană care a pus rețelele sociale pe jar în ultima perioadă

În ciuda denumirii, salata orientală nu vine din orient ci se pare ca provine din Germania. Ingredientele de bază sunt cartofi, ouă fierte și ceapa, dar exista multe variante ale acestei salate, acum fiecare pune în ea ce ii place.

Noi vă prezentăm, mai jos, rețeta clasică de salată orientală.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Rețeta de salată orientală

Ingrediente:

 

- 1 kg cartofi

- 2 cepe (sunt mai gustoase cele roșii)

- 4 ouă

- 200 gr măsline

- 2 linguri de oțet

 

Mod de preparare:

Puneți cartofii la fiert cu coajă pentru 30-40 de minute.

La fel și ouăle, le puneți la fiert pentru 10-12 minute. Cât lăsați să se răcească cartofii și ouăle, vă ocupați de ceapă pe care o tăiați ori în felii subțiri ori o mărunțiți. Când s-au răcit cartofii, îi decojiți și îi tăiați în cuburi. La fel procedați și cu ouăle fierte tari, le decojiți și le tăiați felii.

Puneți toate ingredientele într-un bol, adăugați puțin ulei, sare, piper  și oțet după gust.

Amestecați bine și gata.

 

Taguri: