Salciile suedeze, alternativa ieftina pentru incalzire.AFLA CUM E POSIBIL! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 nov 2020, 21:40

In vreme ce o tara-ntreaga sta cu ochii tinta pe facturile de la intretinere, care-i vor arde la buzunar, ei bine, iata ca avem si alternativa ieftina la caldura, insa nu stim sa profitam de ea.

Suntem pe proprietatea unui covasnean, iar salciiile pe care le vedeti acum se transforma in materie prima pentru incalzire. Va intrebati de ce salcia suedeza? Ei bine, pentru ca este o binecuvantare, cel putin pentru vecinii nostri din Europa, care stiu sa profite de ea la maximum.

Nu de multa vreme am invatat si noi sa o cultivam, iar avantajele sunt multiple: creste rapid, in timpul verii chiar si cu 3 centimetri pe zi, are o putere energetica extrem de mare, iar costurile de productie sunt foarte mici.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii

In plus, rezista cu brio in fata secetei sau a inundatiilor. Pentru cei care au gasit locul propice de plantare a salciei, si aici vorbim despre zonele mlastinoase, afacerea e una si de succes, si de durata.
Pe scurt, plantezi o singura data, recoltezi timp de 25 de ani.

Daca in Suedia, de exemplu, se cultiva anual 50 de mii de hectare de salcie in Romania abia acum incepe sa se descopere tehnica. Avem aproximativ 50 de crescatori de salcie si 400 de hectare care asteapta sa fie cultivate.

In padurea de salcii de la marginea localitatii Poin si-a facut casa si o familie de caprioare.
Vara, salcia le-a ferit de canicula, iar acum, de vant.