Saleurile pot fi folosite atât ca aperitiv cât și ca desert și sunt extrem de ușor de preparat, încât nu trebuie să fii un maestru patiser.
Istoricul foietajului
Foitajul este un aluat obținut din făină de grâu și unt, în cantități egale, la care se adaugă oțet, sare și apă.
Foitajul, sau aluatul franțuzesc, este un produs de patiserie originar din Franța, care a fost inventat în secolul al XVII-lea de către Claudius Gele, un ajutor de patiser, care având tatăl bolnav și necesitând un regim alimentar; fiul a hotărât
Citește și: Rețetă de mucenici moldovenești: Secretul unui gust unic
Frăgezimea aluatului și stratificarea foilor este asigurată prin folosirea materiilor prime de calitate foarte bună și prin respectarea succesiunii fazelor tehnologice.
Rețetă de saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen
Ingrediente:
- aluat de foietaj cu unt, congelat
- 1gălbenuș de ou
- Susan
- Mac
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
- Chimen
- cașcaval ras
- sare
Citește și: Rețetă de icre vegane. Beneficiile semințelor de chia asupra organismului
Mod de preparare:
Scoateți aluatul de foietaj din congelator și îl lăsați să se decongeleze atât cât puteți să-l modelați, atenție el trebuie să rămână rece. Pudrați aluatul cu puțină făină și îl întindeți cu ajutorul unui sucitor.
Apoi îl tăiați fâșii de circa 1 cm. Dacă vi se pare că aluatul este prea moale, puteți să-l mai lăsați la frigider pentru 7-8 minute.Puneți hârtie de copt pe o tavă și apoi așezați fâșiile, dar lăsați un spațiu de un deget între acestea.
Într-un bol, luați un ou și separați albușul de gălbenuș, pentru că aveți nevoie de gălbenuș. Bateți gălbenușul bine, adăugați sare după gust și cu ajutorul unei pensule, ungeți toate fâșiile. Peste