Salt cu parașuta în Catedrala Mântuirii Neamului. Ce riscă bărbatul- VIDEO

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 27 feb 2023, 05:25

Salt cu parașuta în Catedrala Mântuirii Neamului. Ce riscă bărbatul- VIDEO

Sursa: PixaBay

Un bărbat a executat un salt cu parașuta din interiorul Catedralei Neamului, deși este interzis. Imaginile au devenit virale pe internet.

Pe internet circulă o filmare cu un bărbat, a cărui identitate nu a fost încă stabilită, care reușește să ajungă într-un punct foarte înalt al Catedralei. Acesta a executat o săritură cu parașuta în interiorul bisericii, notează euronews.ro

Un bărbat a sărit cu parașuta în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului

Bărbatul a aterizat în siguranță în mijlocul Catedralei. Se pare că acesta a intrat în mod fraudulos, potrivit Patriarhiei Române.

Acesta a ajuns într-un sector foarte greu accesibil, după încheierea programului de lucru, conform aceleiași surse. 

Reprezentanții Patriarhiei au mai declarat, pentru sursa citată, că întâmplarea a avut loc în vara anului trecut. Atunci, în Catedrala Neamului, încă era un șantier în lucru. Serviciile de pază și supraveghere ale Catedralei au început verificările în cazul acestui incident. Reprezentanții Patriarhiei mai anunță că vor sesiza și autoritățile pentru declanșarea unei anchete.

Filmarea a fost urcată, recent, de protagonist pe un canal de Youtube înregistrat în Polonia.

Citeste si: Minciuna lui Michelangelo: cartea care îți va zgudui certitudinile

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Potrivit știrileprotv.ro, sportul practicat se numește BASE JUMP și presupune saltul cu parașuta de la înălțimi mici de pe clădiri, antene, poduri și stânci.

“Este foarte asemănător cu paraşutismul, doar că nu foloseşte avionul, folosesc spaţiile fixe de pe care sări, evident, înălţimile sunt foarte mici: 50, 70, 100, 150 de metri până în 300 de metri. Sunt paraşute special destinate pentru aşa ceva. Accidente sunt multiple, cu atât mai mult cu cât nu ai două şanse, sări fără paraşută de rezervă. Orice incident de zbor se termină prost”, a

declarat Ionuţ Rites, Campion Naţional și Antrenor de Paraşutism pentru sursa citată.

“La Base Jump lucrurile sunt diferite, s-a sărit de la 70 de m cu deschidere instantanee a paraşutei, dacă vorbim de paraşutism spaţiul de deschidere al paraşutei este undeva între 150-200 de m, în cazul basejump este de 25-30 de m”,  a mai spus bărbatul.

Citeste si: Ce i-a impus Maia Morgenstern actorului cu care a jucat în filmul „Patimile lui Hristos”: „I-am spus nu. Nu aș vrea să dezvolt complexe”

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.