Salvam suflete: L-au lasat sa moara cu picioarele frante dupa ce l-au muncit o viata!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 21 sep 2020, 08:30

Echipa Kanal D impreuna cu Asociatia Kola Kariola raspund unui apel de urgenta. O femeie vede un cal cu picioarele frante care zace singur si neajutorat langa o sina de tren la cateva zeci de kilometri de Bucuresti.

Este intuneric bezna iar campul este greu accesibil din cauza maracinilor si a noroiului. Dupa mai bine de 30 de minute de cautari cerem ajutor autoritatilor din zona.Avem promisiunea ca vom primi ajutoare asa ca mai facem o ultima incercare ca sa castigam timp.

Animalul este intr-o stare grava si abia se mai poate tine pe picioare. Timpul trece, iar autoritatile nu isi fac aparitia. Suntem nevoiti sa renuntam.

Ne vom intoarce insa la prima ora a diminetii cu forte noi.

Drumul este greu accesibil si abia reusim sa ajungem cu masina in apropierea podului unde ne asteapta catarul cu picioarele frante. Suntem optimisti insa. Alaturi de noi este unul dintre cei mai buni medici specialisti si cativa voluntari priceputi gata sa intervina in orice situatie

Este incredibil ca bietul suflet mai are putere sa se ridice si sa mearga in halul in care este.
Stapanul l-a folosit pana cand picioarele i-au cedat, iar atunci cand a dat de greu a fost pur si simplu aruncat ca o carpa de cel pe care l-a slujit o viata.

In scurt timp primim confirmarea specialistului si ne pregatim de imbarcare. Insa bietul catar abia poate sa mearga daramite sa mai urce si in duba.


Totul pare sa mearga asa cum am planuit iar bucuria incepe sa se simta.
Deodata atmosfera se schimba. In satul de langa calea ferata s-a dat alarma.

Apelul catre politia locala a fost facut inca dinainte sa ajungem in localitate. Nimeni insa nu s-a prezentat la locul solicitat chiar daca a trecut aproape o ora.

Ne grabim cat putem sa evitam conflictul si reusim in cele din urma sa ne departam de urmaritori. Intre timp animalul se agita si suntem nevoiti sa oprim.
Nu se mai poate tine pe picioare asa ca medicul trebuie sa ia o decizie.


In doar 3 minute catarul este tranchilizat si incercam sa-i facem un culcus cat mai confortabil. Pornim la drum si speram ca vom ajunge cu bine la cabinet. Drumul este destul de lung iar anestezicul isi poate pierde efectul chiar in timpul transportului.


Pe drum se intampla neprevazutul. In mai putin de un minut pacientul este din nou calmat si putem porni linistiti spre clilnica.


Acum urmeaza o consultare rapida in urma careia medicul specialist isi va da seama daca se mai poate face ceva pentru a-i salva picioarele si implicit viata.

Consultatia se termina si pentru ca a fost o fata cuminte primeste si recompensa. In scurt timp apar si rezultatele radiografiilor iar medicul ne explica situatia in care ne aflam.

Starea bietului catar este destul de grava insa atata timp cat exista o sansa luptam pana la capat.
Lizi, asa cum a primit numele chiar de la fetita medicului, a fost operata si i s-au aplicat potcoave ortopedice pe care le va folosi pana la recuperare. Asociatia Kola Kariola ii va asigura tot ce ii este necesar pentru o viata asa cum merita fiecare suflet.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.