Acest semn clar interzice scăldatul, dar mulți turiști au ignorat avertismentele și s-au aventurat în mare. Printre aceștia, un copil de șapte ani a fost dus de curenți în larg, în timp ce părinții săi se relaxau pe plajă. Din fericire, salvamarii l-au observat și l-au adus teafăr la mal.
Salvamari „luați la mișto” de turiști
În stațiunea Eforie, salvamarii au avut o zi plină de provocări.
„A fost salvat în această dimineaţă un copil de 7 ani, părinţii pe mal, stăteau la bere sau la ce stăteau ei, copilul a intrat, de la mal a fost luat de curenţi a fost dus în larg aproape de geamandură, a fost salvat de salvamari. A fost teafăr, întors la mal. Un caz fericit", spune Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor Eforie, conform Observator.
„Oameni care încercăm să-i ţinem la mal şi ei vin să ne certe şi să ne bată", exclamă de pe plajă un salvamar.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
„Nu ştiu ce ar trebui să facem. Să încercăm să-i reeducăm sau nu ne mai facem treaba, plecăm acasă. Ne închidem barăcile şi asta e", recunoaşte siderat salvamarul Claudiu Popescu.
În stațiunea Saturn, doi bărbați aflați sub influența alcoolului au fost scoși cu greu din apă de către salvamari, abia reușind să se mențină pe picioare. În Jupiter, doi turiști indieni au avut nevoie de intervenția unei ambulanțe după ce s-au lovit de pietre la intrarea în mare.
Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc
Vara trecută, 18 persoane și-au pierdut viața în apele Mării Negre, iar alte 43 au fost la un pas de înec. Deși sezonul turistic abia a început, salvamarii se confruntă deja cu provocări majore în a convinge turiștii să evite marea învolburată.
Mulți dintre cei aflați pe plajele din Eforie nu cunosc semnificația steagurilor arborate, ceea ce amplifică riscul de accidente.