Salvatorii din Turcia au fost prinși sub dărâmături. Molozul a căzut peste ei în timpul operațiunii de salvare

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 feb 2023, 17:45

Salvatorii din Turcia au fost prinși sub dărâmături.

Sursa: Unsplash

Salvatorii se luptă cu dărâmăturile pentru a descoperi supraviețuitori.

A trecut o săptămână de la cutremurul ce a șocat o lume întreagă și a luat sufletele a peste 28.000 de oameni din Siria și Turcia.

Citește și: Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a ajuns la peste 28.000 de morți. ONU a anunțat că acest număr se poate dubla

Salvatorii din Turcia au fost prinși sub dărâmături

Temperaturile scăzute din zona Turciei și a Siriei, dar și lipsa de alimente și apă fac ca supraviețuitorii să treacă prin momente cumplite pentru a aștepta salvarea. Cu toate acestea, salvatorii își pun viața în pericol cu fiecare ocazie în care merg să caute persoane dispărute sub moloz, în provincia Hatay din Turcia a fost observat un astfel de fenomen, în care chiar viața salvatorilor a fost pusă în pericol.

Persoanele se aflau într-o operațiune a salvare a persoanelor ce se află sub dărâmăturile cauzate de cutremurul de 7,8 grade, atunci când molozul a căzut peste ei, îngropându-i.

Citește și: Membrii echipelor de salvare turce și române au plâns de bucurie, pentru încă un miracol! Aceștia au salvat un bărbat de sub ruine, în orașul Antakya, după 149 de ore de la producerea cumplitelor cutremure!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Autoritățile au început arestarea persoanelor responsabile pentru construcții

Motivul principal pentru care a avut loc dezastrul a fost cauzat de cutremurul de 7,8 grade, însă a mai existat un factor pentru care numărul persoanelor decedat a ajuns la 28.000 de oameni. Construcția imobilelor nu a fost una încadrată în norme. Acest lucru putea preveni ca mai bine de 70% dintre clădiri să fie de nelocuit sau complet distruse, în urma unui astfel de dezastru natural.

  „A fost ceva în neregulă cu aceste construcţii, ori în stadiul de proiectare, ori în faza de concretizare a proiectului. De asemenea, în Turcia e la ordinea zilei ca locatarii să facă modificări ulterioare, care compromit structura de rezistenţă”, a declarat un inginer de structure construcții, Yasemin Didem Aktas.

Primele arestări au început deja să aibă loc, atunci când Mehmet Yașar Coșkun, proprietarul companiei care a vândut clădirile cunoscute sub numele „Un colț de Rai”, vândute în 2014 în una din regiunile afecte de acest cutremur, a fost prins de

polițiști pe aeroportul din Instambul, atunci când încerca să fugă din țară.

Citește și: Celebrul actor Burak Ozcivit și colegii săi de platou au sărit în ajutorul sinistraților, după cumplitele cutremure din Turcia! Iată cum au fost surprinși celebrii actori pe teren, la scurt timp după producerea dezastrului!

Surse: observatornews.ro, stirileprotv.ro