Salvatorii se lupta sa scoata din ape un copil si sa-l puna inapoi in bratele mamei!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:43

Puhoaiele le-au luat tot, mai putin viata. N-ar fi scapat insa de puhoaiele care au maturat totul in calea lor fara actele de eroism ale salvatorilor care si-au pus viata in primejdie pentru semenii lor.

Salvatorii se lupta sa scoata din ape un copil si sa-l puna inapoi in bratele mamei. Sunt imaginile celei mai dramatice misiuni de salvare din ultimele 24 de ore.

Niciunul dintre cei cinci jandarmi acoperiti pana la brau de apa nu are vreun echipament special. Au doar o franghie aruncata de colegi si mult curaj. Pentru barbatul care merge in fata e cel mai greu: tine strans cu un brat copilul.

O face, insa, cu greu pentru ca drumul este din ce in ce mai dificil.

La jumatatea drumului, operatiunea se complica: fetita incepe sa se agite speriata in bratele salvatorului.
Jadarmul grabeste pasul. Dupa secunde care au durat, parca o vesnicie, reuseste, cu ultimele puteri, sa aduca in siguranta fetita inapoi in bratele parintilor.

Nu sunt singurele imagini ale minunilor facute in mijlocul prapadului.

Sute de oameni din Novaci, Vaideeni si Brezoi au fost salvati de pe fasii de pamant cu elicopterele. Constienti ca e singura lor sansa de viata, acesti localnici fac semne disperate ca sa fie vazuti din cer.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Privita de sus, localitatea Bascov din Arges e trei sferturi apa.  Se mai vad doar casele cu etaj, unde oamenii au reusit sa refugieze.

Daca salvatorii au ajuns aici, in unele localitati, tot din Arges, numai Dumnezeu ar mai putea interveni. Apa e atat de mare, ca nici cu vaporul nu se-ajunge. O gravida in dureri a fost scoasa dintre ape cu tractorul.

Cu trei saci de nisip in poarta, o femeie din localitatea gorjeana Novaci, asteapta a doua viitura. Nu vrea sa plece cu salvatorii si spune ca doar luata de apa ar iesi din casa.

Ca ea mai sunt si altii, pe care suvoaiele ar putea sa-i ia cu totul.

“ Asa ceva n-a mai fost din '70”
. Asta spun, crucindu-se, toti batranii din localitatea valceana Brezoi. Pe vremea lor nu exista cod rosu de inundatii, ca acum, dar nici viituri care sa mature tot in cale.

 

Taguri: