Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, incursiune de poveste la granița Ardealului cu Banatul

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 07 ian 2022, 16:51
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu Foto(6)

ROventurienii ne poartă pașii apoi prin trei județe

Sursa: Captură KANAL D

Călătoria “ROventura” continuă, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la granița Ardealului cu Banatul.

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne propun un periplu printre bogățiile din cele două regiuni istorice, în urma căruia ne vom simți și mai apropiați de valorile autentice, românești.

ROventura, sambata, de la ora 15:00: Incursiune de poveste la granița Ardealului cu Banatul

Pentru început, mergem să gustăm “apă cu Aur” din munții Banatului, apoi batem la porțile Țării Zarandului, unde aflăm istoria Cetății Ineului și ne bucurăm de ospitalitate, că-n vremuri de demult, la Conacul Sfântul Sava Brancovici.

Banatul Montan este plin de bogății, atât la suprafață, cât și în adâncuri și, pe lângă atracțiile turistice clasice, ne vom bucura și de o experiență inedită; un tur al stației de îmbuteliere a apei. Vom afla, astfel, povestea apei cu Aur și Argint care s-a răspândit rapid, din munții Banatului, în întreaga lume.

ROventurienii ne poartă pașii apoi prin trei județe, din Caraș-Severin, vom înnopta în Timiș, chiar în capitala Banatului, înainte de a ne îndrepta spre Ineu, destinația finală, din județul Arad.

Aflați doar în tranzit, de-această dată, ne vom bucura de o experiență frumoasă de cazare cu mic dejun în “coasta” Timișoarei.

Călătorii noștri ne poartă pașii mai departe, într-un loc reprezentativ pentru istoria Aradului, cetatea Ineului, locul din care începem descoperirea nestematelor de pe valea Crișului Alb.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aici, la Cetatea Ineului vom putea admira cele două curți interioare, vom explora exteriorul și vom află o sumedenie de povești. Reabilitarea cetății, care ar urmă să fie gata în următorii doi ani, vor face că Ineul să strălucească din nou. Oricare ar fi fost vremurile, Ineul a fost mereu un loc plin de viață iar acest fapt e onorat, astăzi, chiar prin trudă celor de la conacul Sfântul Sava Brancovici. 

Nu ratați, sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citeste si: "ROventura" începe noul an la Pecica, în Arad, cu tradiții de hotar, povestea Pitei de Pecica și a celor mai importante obiective turistice din Lunca Mureșului

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, Timișoara, “Mica Vienă”, un oraș de poveste

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.