Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Maramureș, loc nepereche!

Autor: Daniela Iliuta
video Foto(4)

Nu ratați o ediție inedită ”ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

”ROventura” începe noul anul chiar acolo unde l-a și încheiat pe cel care tocmai a trecut, în Maramureșul istoric. Farmecul acestui loc are încă o bună seamă de frumuseți, care abia așteaptă să fie dezvăluite, iar George Mihai și Andreea Străvoiu sunt gata să ni le prezinte, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, într-o nouă ediție ”ROventura”, numai la Kanal D.

Prima oprire pe care o fac călătorii noștri, în noul an de călătorii, e la Dragomirești, unde vom cunoaște un om care a pus satul acesta pe harta turistică a Maramureșului; Maria Zubașcu e femeia care știe

să zugrăvească, în grai colorat și dulce, cel mai frumos portret al unei romance, toate acestea putând fi admirate la Muzeul Țărăncii Române.

Cu fiecare pas pe care îl faci prin gospodăria-muzeu, descoperi crâmpeie dintr-o lume fascinantă, demult apusă sau extrem de rar întâlnită, în zilele noastre. Povestea se transformă, pe alocuri, într-o veritabilă lecție de viață, pe care o savurezi cu sufletul deschis, iar de  20 de ani, muzeul de la Dragomirești înalță aici un adevărat altar țărăncii române.

La scurt timp dupa plecarea din Dragomirești, roventurienii noștri ajung la Săcel, unde îl cunoaștem pe Vasile Șușca, un artist unic și desăvârșit, care a umplut lumea de măști din piei de oaie, la propriu, pentru că lucrările făuritorului de măști au ajuns aproape pe tot globul pământesc.

Ne continuăm călătoria, alaturi de George și Andreea, și îl vom cunoște, apoi, pe un alt moroșan care face cinste întregii Românii, meșterul Teodor Bârsan, cel mai nimerit ca să ne vorbească de tainele sculpturii în lemn.

Din mâinile acestuia au ieșit sute, ba poate chiar mii de porți și troițe ori alte lucrări cu adevărat monumentale, care împodobesc și acum plaiurile Maramureșului și nu numai. Așezată pe Valea Izei, găsim mănăstirea Bârsana, o adevărată icoană a sufletului creștin maramureșean iar asta și datorită simțului artistic al meșterilor care au lucrat aici.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu ratați o ediție inedită ”ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.