Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Ineu, nestemata Aradului

Autor: Diana Tilă
video Foto(7)

Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne invită sâmbăta aceasta, de la ora 14:45, la Kanal D, în Ardeal.

„ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 14:45, la Kanal D, să călătorim la Ineu, urbea de pe malul Crișului Alb, atât de încărcată de istorie și de tradiții unde îi vom cunoaște, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, pe ineuani, care ne vor oferi poveștile de la poarta Țării Zărandului, prin care ne vor arăta tuturor frumusețea acestor meleaguri.

Citește și: Trasee montane pentru începători! Marcajele montane pe care trebuie să le cunoască drumeții

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Ineu, nestemata Aradului

O parte din farmecul zonei este pus în valoare de Canalul Morilor și ale sale hanuri, de unde se spune că s-ar fi inspirat Ioan Slavici pentru a scrie celebra sa nuvelă. Oamenii au reușit, aici, recrearea unui spațiu în care oamenii să simtă că fac o călătorie în timp, pe file de poveste.

Mâncarea ce ajunge pe mesele mușteriilor care ajung pe aceste meleaguri trebuie să transmită parfumul ospețelor de odinioară și, dacă unii ajung aici doar pentru un prânz îmbelșugat, alții aleg să înnopteze într-una dintre odăile de oaspeți, care respiră, și ele, parfum din trecut.

Apucăm, apoi, alături de roventurieni, drumul care ne conduce către centrul micului oraș. Reprezentativă pentru istoria Aradului, cetatea Ineului este, poate, principala nestemată de pe valea Crișului Alb.

Aici, zidurile spun o sumedenie de povești, așa că, după ce hoinărim prin cele două curți interioare și facem ocolul cetății, pe dinafară, intrăm să vedem cum se prezintă și pe dinăuntru acolo unde ni se va dezvălui o fabuloasă incursiune prin istoria de sute de ani a cetății Ineului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Oana Ioniță, despre experiența din Ibiza. Ce vedete a întâlnit dansatoarea? „Au fost cei mai frumoși ani din viața mea.”

Citește și: Valea cu povești: Locul ascuns din Bran, în care adulții se simt din nou ca în copilărie

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă incursiune de poveste ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

 

 


Gală incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Antoni și Rebecca au continuat șirul replicilor tăioase, motiv pentru care bruneta a izbucnit în lacrimi.